OLIMPIJSKI KOMITE SLOVENIJE

Boj za novega predsednika OKS: Čeferin podprl Bobinca

Več znanih imen iz gospodarstva s pismom podpore Bobincu pred volitvami OKS.
Fotografija: Franjo Bobinac. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Franjo Bobinac. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Pred volitvami predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije se je s pismom podpore dolgoletnemu predsedniku Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franju Bobincu oglasilo več znanih gospodarstvenikov. Med njimi predsedniki uprav oziroma direktorji NLB, Triglava, BTC, Hidrie in Sija, podporo je izrazil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, so sporočili iz RZS.

Franjo Bobinac, gospodarstvenik, športni funkcionar in diplomat s širokimi mednarodnimi izkušnjami, je v pismu, ki ga objavljamo v celoti, pojasnil, zakaj se vidi na mestu predsednika  Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ):

»Ocenil sem, da je pravi čas, da svoje znanje in izkušnje, ki sem jih desetletja pridobival tako v gospodarstvu, kot v športu, ponudim največji športni organizaciji pri nas. Olimpijska ambicija je sedaj dozorela in trdno verjamem, da lahko z močno ekipo, ki stoji ob meni, povezovanjem in dialogom ponudim slovenskemu športu, športnim organizacijam, športnim delavcem, aktivnim in nekdanjim športnikom boljše pogoje za njihov nadaljnji razvoj.

Verjamem, da je to način, da vsi skupaj dvignemo slovenski šport in zavedanje o pomenu športa za celotno družbo, na višjo raven. Da nas v Evropi in svetu visoko cenijo, tako športnike, kot vse delavce v športu, pa dokazujejo nešteta zaupanja za organizacijo prvenstev na najvišjih ravneh, kot tudi naši predstavniki v najvišjih organih mednarodnih športnih organizacij. Med najbolj znane in uspešne nedvomno sodi prijatelj Aleksander Čeferin, s katerim sem nedavno imel priložnost izmenjati poglede o prihodnosti slovenskega športa, tudi v luči moje kandidature za predsednika OKS-ZŠZ.

Predstavil sem mu tudi moje poglede na spremembe, ki jih krovna organizacija slovenskega športa potrebuje, usmerjene pa so predvsem v izboljšanje pogojev za delovanje slovenskega športa ter k dvigu kakovosti na vseh ravneh. Pogovor z njim je še dodatno utrdil moje prepričanje, da sem sprejel pravilno odločitev in se podal na to olimpijsko pot. In vem, da bom v primeru izvolitve na mesto predsednika OKS-ZŠZ, imel v Aleksandru Čeferinu močnega zaveznika na mednarodnem športnem parketu. Hvala Aleksander za čas, zaupanje in neomajno podporo, ki jo namenjaš slovenskemu športu.«

Pismo podpore so podpisali predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, predsednik uprave Triglava Andrej Slapar, predsednik uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi, podpredsednik v Atlantic grupi Enzo Smrekar (kandidat za podpredsednika OKS pri Bobincu), predsednik upravnega odbora BTC Jože Mermal, izvršni direktor Hidrie Iztok Seljak, predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec, direktorica Varisa Lendava Sabina Sobočan, glavni podpredsednik skupine Sij Tibor Šimonka, direktor Duola Dušan Olaj, predsednik Združenja Manager Andrej Božič in ljubljanski župan Zoran Janković.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije