OPOZORILO

Opozorilo Slovencem: »Obstaja velika nevarnost, da se otrok ob trku hudo poškoduje« (VIDEO)

AMZS odsvetuje nakup Peg Perego Viaggio Twist otroškega varnostnega sedeža.
Fotografija: AMZS odsvetuje nakup Peg Perego Viaggio Twist otroškega varnostnega sedeža. FOTO: Zaslonski Posnetek Youtube
Odpri galerijo
AMZS odsvetuje nakup Peg Perego Viaggio Twist otroškega varnostnega sedeža. FOTO: Zaslonski Posnetek Youtube

V okviru rednega preskusa otroških varnostnih sedežev, ki ga AMZS opravlja s partnerskimi avtomobilskimi klubi in potrošniškimi organizacijami, so pri sedežu Peg Perego Viaggio Twist z osnovo Base Twist ugotovili resne varnostne težave, zato že pred objavo celotnega testa obveščajo javnost, da sedež ob morebitnemu trku lahko predstavlja nevarnost za otroka in zato tudi odsvetujejo nakup. 

Pri čelnem preskusnem trku s 15-kilogramsko lutko Q3, pripeto v nasprotni smeri vožnje, se je najprej od isofix osnove odtrgala podporna noga sedeža, nato pa se je od isofix osove odtrgala tudi školjka sedeža – in skupaj z lutko otroka poletela naprej. Zato obstaja velika in resna nevarnost, da se otrok v primeru čelnega trka poškoduje. 

Tudi preskusni trk s 15-kilogramsko lutko Q3, ki je bila v sedežu nameščena v smeri vožnje, je sedež prestal z velikim tveganjem za poškodbe otroka. Tudi pri tem preskusu se je najprej od isofix osnove odtrgala podporna noga, nato pa so sile, ki delujejo ob trku, raztrgale plastično ohišje podlage in preskusno lutko vrgle daleč navzgor in naprej. Obstaja velika nevarnost, da se otrok udari v prednji sedež ali streho vozila, so navedli na AMZS. Pravice do vračila ali zamenjave že kupljenega sedeža na podlagi tega testa žal ni mogoče zahtevati, saj sedež izpolnjuje zakonske zahteve, so še dodali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije