HOKEJ

Železarji imajo recept za zmago

Vznemirjenost pred jutrišnjim hokejskim derbijem med SŽ Olimpijo in Sij Acroni Jesenicami. Bivši zmaj in zdaj železar Luka Kalan prepričan o novem uspehu.
Fotografija: Trener SŽ Olimpije Andrej Brodnik snuje načrt za zmago v derbiju s Sij Acroni Jesenicami. Foto: Jure Eržen
Odpri galerijo
Trener SŽ Olimpije Andrej Brodnik snuje načrt za zmago v derbiju s Sij Acroni Jesenicami. Foto: Jure Eržen

LJUBLJANA – Hokejisti SŽ Olimpije in Sij Acroni Jesenic ter njihovi privrženci odštevajo ure do jutrišnjega derbija v alpski hokejski ligi. Zmaji in železarji se bodo ob 17.30 udarili v Tivoliju, praznični december si oboji želijo oplemenititi z zmago nad večnim rivalom. V tej sezoni AHL Jeseničani vodijo z 2:0 v zmagah, višje so tudi na lestvici (4.) kot Ljubljančani (6.), vendar imajo celo do tri tekme manj od tekmecev pri vrhu. Zeleno-beli so nabrušeni za to, da končno spravijo na kolena rdeče, ki imajo s tem tekmovanjem izkušnje že iz lanske sezone. »Po prvi polovici lige in 22 odigranih krogih smo na mestih, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone. Naši cilji so biti čim višje, nabiranje izkušenj, vstopnica za končnico. Smo uspešni, a pred nami je še drugi del. Potrjevati se moramo iz tekme v tekmo. Liga je zahtevna in zelo izenačena, na vse skupaj pa lahko gledamo pozitivno,« ocenjuje trener SŽ Olimpije Andrej Brodnik.
Tudi tokrat oboji stavijo na hitrost, agresivnost, natančnost in učinkovitost na tivolskem ledu, pričakujejo tudi boljše sojenje kot na zadnjem derbiju pod Rožnikom, ko je črno-bela ekipa iz Italije in Avstrije pokvarila največji klubski dogodek v hokejski Sloveniji. Upati je, da je zalegel dopis iz Hokejske zveze Slovenije na naslov sodniške organizacije, ki delegira sodnike za ligi EBEL in AHL. Državni prvaki z Gorenjskega so polni samozavesti po prevladi na domači sceni v zadnjem obdobju. Napadalec Luka Kalan je eden ključnih mož v jeseniški ekipi, za Luko Bašičem (7 golov, 18 podaj) je drugi najučinkovitejši igralec v klubu (11 golov, 10 podaj). »Sezono smo zares začeli sanjsko, dobili smo tudi vse dvoboje s SŽ Olimpijo. Po polovici sezone je jasno, da lahko premagamo vsako ekipo v alpski ligi, samo da smo stoodstotni v tekmi. Tako lahko gojimo največje ambicije tudi v derbijih. Doslej smo Olimpijo vsakič presegli v drsanju in z vsemi štirimi napadi ohranjali visok ritem. menim, da bo tudi tokrat tako,« je 24-letni Kalan razkril recept za zmago železarjev, ki jih je okrepil lani, potem ko je zapustil že propadlo HDD OIimpijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije