KITZBÜHEL

Hirscher do slalomske zmage, Ryding novi britanski junak

Objavljeno 22. januar 2017 17.08 | Posodobljeno 22. januar 2017 17.08 | Piše: STA, S. U.

Štefan Hadalin je tekmo končal na 21. mestu.

KITZBÜHEL – Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Kitzbühelu. Vodilni po prvi vožnji Britanec Dave Ryding je osvojil drugo mesto (+ 0,76), Rus Aleksander Horošilov (+ 1,11) je bil tretji. Štefan Hadalin je tekmo končal na 21. mestu (+ 3,00) in še na tretjem slalomu po vrsti osvojil točke.

Hirscher v finalu ni zamudil velike priložnosti in je izkoristil napako tekmeca Norvežana Henrika Kristoffersena, ki je odstopil na prvi progi, za prevzem vodstva v posebnem slalomskem seštevku. Avstrijec, vodilni v seštevku zime, pred norveškim zasledovalcem v slalomskem seštevku vodi s prednostjo 80 točk.

Velika Britanija ima po dolgih 36 letih novega osvajalca stopničk v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Ryding je z drugim mestom na slalomu ponovil zgodovinski dosežek britanskih alpskih smučarjev. Pred njim je leta 1981 Konrad Bartelski osvojil drugo mesto na smuku v Val Gardeni. Ryding je v tej sezoni že poskrbel za navdušenje. Na slalomu v Leviju je s šestim mestom dosegel najboljši britanski rezultat v alpskem smučanju v zadnjih 15 letih, po Škotu Alainu Baxterju.

Beli cirkus se bo preselil v avstrijski Schladming, kjer bo v torek na sporedu slalom pod žarometi. V nemškem Garmisch-Partenkirchnu pa bodo konec tedna na sporedu svetovnega pokala alpskih smučarjev dva smuka in veleslalom.

Deli s prijatelji