PLANICA 2017

FOTO: Slovenski orel stisnil zobe: skočil z vročino in glavobolom

Objavljeno 23. marec 2017 16.19 | Posodobljeno 23. marec 2017 16.21 | Piše: Pe. J.

Vrhunski športniki njegovega kova znajo potrpeti, ko je treba.

Jernej Damjan.

PLANICA – Danes se je začel štiridnevni spektakel v dolini pod Poncami. Prireditelji pričakujejo več deset tisoč ljudi in že danes je več kot 1500 gledalcev navijalo za naše in tuje skakalce. Kvalifikacij za petkovo tekmo posameznikov, ki se bo začela ob 15. uri, se je udeležilo 13 Slovencev. Poleg Jurija Tepeša bodo nastopili še Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Semenič, Jernej Damjan in Tilen Bartol.

Prav Damjan je danes najbolj stisnil zobe in kljub slabemu počutju uspešno prestal kvalifikacije. Kot je povedal za RTV Slovenija, je skakal s povišano telesno temperaturo in z glavobolom. Na facebooku je objavil tudi fotografijo, kjer ni ne duha ne sluha o bolezni, saj je njegov nasmeh do ušes pregnal slabo počutje.

Prekratki za mesto med 40 nastopajočimi so bili Rok Justin, Miran Zupančič, Rok Tarman, Nejc Dežman, Cene Prevc, Jaka Hvala in Anže Lanišek.

Kvalifikacije za prvo tekmo svetovnega pokala v poletih v Planici je uspešno opravilo šest slovenskih skakalcev. Najdaljši med njimi je bil Jurij Tepeš, ki je z 238 metri dosegel tudi daljavo dneva.

Deli s prijatelji