VELIKI LUKA

VIDEO: Največja slovenska zvezda: pri 19 o njem posneli film, svetovni zvezdniki pa ...

V dokumentarni seriji evropske košarkarske lige »The Insider« so tokrat pod drobnogled vzeli slovenskega virtuoza Luko Dončića.
Fotografija: Luka Dončić že pri 19 letih med velilkani svetovne košarke. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Luka Dončić že pri 19 letih med velilkani svetovne košarke. FOTO: Instagram

Slovenski čudežni deček Luka Dončić z velikimi koraki stopa med legende evropske košarke. V svoji kratki karieri je presegel že mnogo mejnikov, nov poklon njegovi zrelosti in kakovosti pa mu je pripravila evroliga, ki je o 19-letnem Ljubljančanu posnela slabe pol ure dolg dokumentarni film.

Tako so ga postavili ob bok Sergiu Llullu, Dimitrisu Diamantidisu, Vasilisu Spanulisu, Nandu de Coloju in Željku Obradoviću, skratka največjim zvezdnikom evropske košarke, o katerih so v preteklih sezonah posneli dokumentarce. Lani so ti filmi, ki si jih je mogoče ogledati na youtubu ali spletni strani evrolige, dosegli 20 milijonov gospodinjstev in imeli več kot milijon ogledov.

Evroliga je dokumentarni film o Luki Dončiću naslovila Prihodnost je zdaj, v njem pa bivši trenerji, soigralci, prijatelji in sorodniki pripovedujejo zgodbe o razvoju in trnovi poti od nadobudnega fanta, ki je bil zaljubljen v košarkarsko žogo, do zvezdnika, na katerem sloni igra slovitega Real Madrida. Ob koncu filma se mlademu Ljubljančanu priklonijo tudi taki zvezdniki, kot so Sergio Llull, Vasilis Spanulis in Željko Obradović.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije