GORAN DRAGIĆ

Veliki kapetan zlate generacije: »Tega nihče ne ve, tako da – zdaj veste«

Goran Dragić potrdil, da je odločitev o dokončnem reprezentančnem slovesu začutil po lanskem evropskem prvenstvu.
Fotografija: Goran Dragić. Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Goran Dragić. Foto: Jure Eržen/delo

Za slovenskega košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića bo letošnje poletje drugačno kot mnoga v zadnjih 16 letih, saj kljub prihajajočemu svetovnemu prvenstvu ne bo imel reprezentančnih obveznosti. Kot je danes potrdil, je odločitev o dokončnem reprezentančnem slovesu začutil po lanskem evropskem prvenstvu.

V Laškem na košarkarskem kampu

Dragić te dni preživlja v Laškem, kjer fundacija z njegovim imenom že deveto leto organizira košarkarski kamp za otroke. Na njem z okoli 30 sodelavci skrbi, da 140 otrok, starih med devet in 15 leti ter iz sedmih držav, dobi nova košarkarska in tudi druga življenjska znanja.

image_alt
Dragić obnovil še peto igrišče, košarkarjem kupil tri vozičke (FOTO)

V zadnjih tednih je v medijih odmevala njegova odločitev, da dokončno pomaha reprezentanci v slovo. Po 16 letih v slovenskem dresu, z 90 nastopi je rekorder v tem smislu, je Dragić pojasnil, da kljub mnogim lepim spominov v dresu Slovenije odločitev ni bila pretežka.

»Takoj po evropskem prvenstvu sem nekako vedel, tako da ni bilo nobenega pretiranega razmišljanja,« je dejal 37-letni Ljubljančan. »To preprosto začutiš, ko enkrat gre strast do treningov, točno veš, koliko je ura. Veš, da je čas za umik,« je pojasnil svoje razmišljanje.

O odhodu Nesterovića: »Dobrota je sirota«

Ravno te dni odmeva tudi slovo njegovega nekdanjega reprezentančnega soigralca Radoslava Nesterovića iz vrst Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Na novico o odstopu Nesterovića kot generalnega sekretarja se je odzval že na Instagramu s pripisom, da »je dobrota sirota«. O tem je dejal, da ni želel poslati kakšnega globljega sporočila.

Odhod Nesterovića ocenjuje kot veliko izgubo za KZS. »Rašo je bil nekako arhitekt tega reprezentančnega mozaika. Pod njegovim vodstvom so se nehale dogajati odpovedi reprezentantov, z njim so zmeraj vsi prišli igrat, vedno je bila dobra kemija,« je povedal. 

Išče delodajalca v ligi NBA

Dragić se te dni sicer ukvarja z iskanjem delodajalca v ligi NBA, kjer želi odigrati še eno sezono pred tekmovalnim pokojem. Zaenkrat še ne ve, za kateri klub bo v prihodnji sezoni nastopal, a njegova želja je jasna. »Želim iti v Miami. Tam sem doma, tam hodita otroka v šolo.«

image_alt
Zoran Dragić je sporočil žalostno vest

Pogovori sicer potekajo z več klubi. »Čakamo, da se tržnica v ligi NBA odvije. Glavno vprašanje zdaj je, kam bo šel Damian Lillard. Ko se bo to rešilo, se bo tudi za druge igralce sprostilo. Trenutno smo v pogovorih z več klubi, ampak novica bo prišla v nekaj dneh ven,« je napovedal skorajšnjo informacije o novem delodajalcu.

Po zaključku klubske kariere želi nato delo nadaljevati v košarki. V kakšni vlogi, še ne ve. »Veliko razmišljam o tem. Vsak dan je nova ideja. To ni lahka odločitev, edino, kar vem, je, da bi rad ostal v košarki, rad bi delal z mladimi,« je dejal kapetan zlate generacije in zaključil: »Rad bi delal v nekem klubu, v ligi NBA. Ne kot trener, ampak morda bolj v ozadju, v športnem vodstvu kakšnega kluba

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije