NOGOMET

Od preživetja do milijonov evrov

NK Triglav korak za korakom utrjuje stabilnost. Poslovno okolje jim vse bolj zaupa.
Fotografija: Predsednikova desna roka Siniša Brkić je Triglav vrnil v 1. SNL in se nato preselil v pisarne, kjer kot športni direktor s trenerjem Dejanom Dončićem vleče ključne poteze članskega moštva. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Predsednikova desna roka Siniša Brkić je Triglav vrnil v 1. SNL in se nato preselil v pisarne, kjer kot športni direktor s trenerjem Dejanom Dončićem vleče ključne poteze članskega moštva. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Odmevni okrepitvi, glasnost v napovedih in smelih ciljih, pozitivna samozavest ... To je del značajske in vsebinske preobrazbe nogometnega prvoligaša Triglav, ki bo drugi del sezone začel z 9. mesta in le s točko prednosti pred Krškim (16:15). Osrednji gorenjski nogometni klub ima pod taktirko predsednika Bena Fekonje in njegovih sodelavcev nekaj več.
Vrnitev enega najvidnejših igralcev, vzgojenih pri Triglavu, nekoč tudi občasnega reprezentanta Aleša Mertlja, in angažma izkušenega Bošnjaka Muamerja Svrake kažeta na premik pri oblikovanju kranjske nogometne razglednice. Triglavova je bogata tudi v mlajših selekcijah, 250 otrok deluje pod klubskim nadzorom v osnovnih šolah in še 250 v mlajših selekcijah v klubu. »Smo v normalnem razvojnem procesu in delujemo po načrtih, ki smo si jih zastavili pred osmimi leti. V prvem delu smo reševali klub pred popolnim padcem na obrobje, v drugem smo stabilizirali delovanje, ustvarili zaupanje staršev in drugih, ki sodelujejo s klubom, zdaj smo v tretjem delu, v katerem je rdeča nit rast. Najbolj ga izražajo prihodki in stabilnost. Lani smo ustvarili že 1,3 milijona evrov prihodkov, leto prej 700.000 in še prej 450.000. V tem letu smo si že zagotovili vsaj milijon. Žanjemo sadove uspešnega dela,« je predsednik razgrnil bilanco pod svojo vodstveno taktirko. Triglav je bil jeseni na igrišču – čeprav točkovni učinek ne prinaša blagostanja – veliko bolj konkurenčen kot v prejšnjih sezonah. »Zasluge gredo športnemu direktorju Siniši Brkiću in trenerju Dejanu Dončiću,« je dvignil palec športnemu delu moštva Fekonja, ki je organizacijsko spretno krmaril mimo vseh čeri. V gorenjski metropoli nikoli ni manjkalo nadarjenih fantov, veliko premalo pa je bilo klubov z zmagovalno miselnostjo. Manjkal je steber, kot naj bi bil prav Triglav.

Žarometi, nova tribuna ...

»Zaupanje – to je bilo osnovno vodilo, ki nas je pripeljalo do tega, da smo lahko drznejši, da lahko ustvarjamo igralce in jih prodajamo. Prej so nam prehitro uhajali, zdaj smo tako rekoč že sestavili moštvo za prihodnjo sezono. A ključno je, da smo se približali okolju, da imamo vedno več ljudi, ki želijo pomagati in so pripravljeni vlagati v klub. Na novoletnem srečanju je bilo z nami kar 23 predstavnikov iz poslovnega sveta. Dali so mi pomembno sporočilo, da nam zaupajo in da so pripravljeni sodelovati z nami,« si je polaskal predsednik, ki združuje voljo, navdušenje in vztrajnost. Triglav kot gorenjski nogometni steber si lahko v naslednjih letih obeta razvojni bum. »Pred nami je obdobje investicij, ki jih podpira tudi novi župan. Prihodnje leto bodo zagoreli žarometi, slej ko prej bo prišla na vrsto nova tribuna. Hkrati izboljšujemo vadbene razmere,« za kranjske nogometne ustvarjalce še zlepa ne bo časa za brezskrben počitek. Fekonja ne skriva okrepitev z bivšimi uspešnimi nogometaši, v katerih vidi dodano vrednost pri oblikovanju uspešnega kluba. Prepričan je, da niti rezultatski spodrsljaj in izpad iz prve lige ne bi ustavila načrtov. »Kot veste, smo pred leti že izpadli, a smo se vrnili,« je spomnil in prst usmeril v krovno nogometno organizacijo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije