USODNO TRČENJE

VIDEO: Mama Dražena Petrovića o Klari: Ona je pošast!

Objavljeno 19. junij 2017 21.53 | Posodobljeno 19. junij 2017 21.54 | Piše: P. Pa.

Spregovorila je o ženski, ki je povzročila prometno nesrečo, v kateri je umrl njen sin.

ZAGREB – Mati Dražena Petrovića Biserka je po 24 letih od nesreče, ki je vzela življenje njenemu sinu, enemu najboljših evropskih košarkarjev vseh časov, dobila priložnost, da spozna Hilal Edebal, žensko, ki je preživela usodno trčenje 7. junija 1993.

Nesreča se je zgodila po kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo med Slovenijo in Hrvaško v Vroclavu. Draženovi soigralci so se nato domov odpravili z letalom, Dražena pa je na letališču prevzela njegova takratna partnerica Klara Szalantzy, ki je vozila avto. Skupaj z njima je bila v avtu tudi Klarina prijateljica Hilal, ki je bila po trčenju še dolgo v komi.

V sklopu dokumentarca o Draženu Petroviću je Biserka povedala, da si želi, da bi rada Hilal spoznala in z njo spregovorila nekaj besed. Ustvarjalci dokumentarca so ji to omogočili in v Carigradu posneli čustveno in ganljivo srečanje.

Huda izguba spomina

Hilal je povedala, da s Klaro ni več v stiku. Ko je bila v komi, jo je ta menda nekajkrat obiskala v bolnišnici, a to je bilo vse. Hilal se sicer nesreče sploh ne spominja, ne usodnega dne ne vožnje. Vse, kar ve o tragediji, je prebrala v medijih. Iz obupa je med dolgotrajno in težavno rehabilitacijo celo hotela skočiti iz 17. nadstropja. »Nisem se želela ubiti, želela sem se prebuditi iz sna. Zdelo se mi je, da je vse skupaj le nočna mora ...«

»Ona je pošast. Niti s Hilal ni v kontaktu, čeprav sta bili dolgoletni prijateljici in sta skupaj igrali košarko od malih nog, ji ni nikoli pomagala,« je za 24sata dejala Biserka o Klari, ki se je leta 2001 poročila z nekdanjim nemškim nogometnim reprezentantom Oliverjem Bierhoffom.

Deli s prijatelji