INVESTICIJA

Schumacher kupil ranč za ženine konje

Objavljeno 15. november 2012 15.54 | Posodobljeno 15. november 2012 15.54 | Piše: R. T., STA

Kot poroča nemški časnik Bild, je 43-letni dirkač kupil 200 hektarov velik ranč v severnem Teksasu.

AUSTIN – Čeprav se bo ob koncu letošnje sezone dokončno upokojil, bo nekdanji svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher še naprej povezan s konji, vendar ne s tistimi v motorjih dirkalnikov, ampak s tistimi s štirimi nogami, zanje pa je že našel primeren prostor – ranč v Teksasu.

Kot poroča nemški časnik Bild, je 43-letni dirkač kupil 200 hektarov velik ranč v severnem Teksasu. Nova pridobitev bo razveselila predvsem njegovo ženo Corinno, ki je znana ljubiteljica konj in se tudi tekmovalno ukvarja z jahanjem. Na ranču bo imela družina Schumacher dovolj prostora za 36 plemenitih živali.

Na oddih v Teksas

Nakup nove nepremičnine je sprožil ugibanja o morebitni selitvi čez lužo, potem ko Michael Schumacher ne bo imel več tekmovalnih obveznosti; pogodba z Mercedesom se mu bo namreč konec leta iztekla, nove pa niso podpisali. »Ne, ne. Ostali bomo v Švici, ampak v prihodnje bomo lahko večkrat prišli na oddih na svoje. Tukaj bomo imeli idealne razmere za ukvarjanje s tem športom,« je pojasnil Schumi.

Schumacher je sicer že nekaj dni v Teksasu, saj bo konec tedna tu na sporedu tudi predzadnja dirka SP in tudi predzadnja v njegovi karieri. V nedeljo bo premiero doživela nova steza v Austinu, sezona 2012 pa se bo končala naslednji teden v Braziliji.

Deli s prijatelji