STEČAJ

FOTO: Štajerski Brazilec Marcos Tavares in njegovi poslovni zadetki

Objavljeno 21. avgust 2017 09.03 | Posodobljeno 21. avgust 2017 09.03 | Piše: S. E. N.

Lani je nogometaš in poslovnež prikazal 594,62 evra dobička. Marcos Tavares je edini zastopnik društva Jezus je pot in Mednarodne skupnosti Kairos Krščanska cerkev.

V centru lahko pri Tavaresu prespite že za 17 evrov na noč. Foto: Booking

Čeprav ni Štajerec od rojstva, je mariborski nogometni as Marcos Tavares na Štajerskem ne zgolj priljubljen, ampak lahko rečemo, da kar oboževan. Podjetni Brazilec je 'Mariborčan' od januarja 2008, čeprav na spletni strani NK Maribor beremo, da ima še vedno (zgolj) brazilsko državljanstvo, v zgodovino mesta ob Dravi pa se ni vpisal zgolj po številnih zadetkih, ampak tudi zato, ker je postal prvi Brazilec v vijoličnem dresu. A zdi se, da je napadalec v Sloveniji že pognal korenine. Tukaj živi z ženo Leticio, s katero imata dve ljubki deklici.

49 dni je bil blokiran račun podjetja Tapas.

Poslovne evidence postrežejo tudi s številnimi poslovnimi zadetki 33-letnega nogometaša, čigar polno ime je Marcos Magno Morales Tavares. Trenutno je v Mariboru najbolj opazno njegovo podjetje Tavas s polnim imenom Tavas, gostinstvo, izobraževanje in prevajanje, d.o.o., registrirano za dejavnost planinskih domov in mladinskih prenočišč, ki ima že dve podružnici. Podjetje ima, tako register, tri ali štiri zaposlene, izvor kapitala pa naj bi bil tako slovenski kot španski. Leta 2015 je v središču Maribora, na Vetrinjski, odprl poslovno enoto Tavas hostel, januarja lani pa še poslovno enoto v Trubarjevi ulici, ki so jo poimenovali Hostel Tavas Central park. Javno objavljeni podatek kažejo, da je podjetje v prvem letu delovanja ustvarilo 25.000 evrov prihodkov in prikazalo 241 evrov dobička. Lani so ustvarili nekaj evrov manj kot 50.000 evrov celotnih prihodkov in prikazali 594,62 evra dobička.

Stoodstotni lastnik družbe Tavas je Marcos Magno Morales Tavares, direktorsko funkcijo pa opravlja moški z imenom Edwin Olmedo Munoz Orozco.

Čeprav je bila lastnica Tavasa, in to stoodstotna, septembra lani še njegova žena Leticia, ob ustanovitvi pa sta bila njena partnerja javnosti manj znana Jose Emilio Anarca Campos in Carlos Alberto Guad Mota, s katerima je imela tudi podjetje Tapas, gostinstvo in druge storitve, je danes stoodstotni lastnik nogometaš, direktorsko funkcijo pa opravlja mož z imenom Edwin Olmedo Munoz Orozco.

Tavaresovi ženi in omenjenima poslovnima partnerjema se je precej zalomilo s podjetjem Tapas, ki je bilo v poslovni register vpisano avgusta 2015, a je zdaj v stečaju in ima stečajno upraviteljico Staško Mrak Jamnik. V zaključnem poročilu podjetja, ki so ga spisali zaradi stečaja, je zapisano, da so prvo leto poslovanja končali štirinajst tisoč evrov v minusu, drugo pa že s kar 45.000 evri bilančne izgube. Kar 49 dni, od 23. novembra lani do 10. januarja letos, so imeli blokiran račun pri Novi KBM, borili so se tudi z oznako davčnega neplačnika.

Predhodnik današnjega Tavasa je bilo podjetje Tavares, družba za trgovino, posredništvo in druge storitve, d.o.o., ki je delovalo na istem naslovu v Vetrinjski ulici v središču in je imelo enega zaposlenega, od ustanovitve leta 2011 do julija 2015 pa je bil njegov direktor Marcos Tavares. Ustvarjalo je lepe prihodke, čeprav je imelo v 2399 dneh delovanja 701 dan blokirane račune. Leta 2012 so ustvarili 31.500 evrov celotnih prihodkov, leta 2013 29.750 evrov, potem pa rekordnih 136.752 evrov leta 2014. V zadnjem letu delovanje je podjetje ustvarilo 22.000 evrov prihodkov, potem pa ugasnilo.

Poslovne evidence pa razkrivajo tudi, da je Marcos Tavares edini zastopnik dveh društev, eno je Mednarodno društvo Jezus je pot, drugo pa Mednarodna skupnost Kairos Krščanska cerkev.

K Tavaresu za 17 evrov

Minulo sredo zvečer, ko je Marcos Tavares v Tel Avivu zabil gol, je bilo v njegovih hostlih na voljo še nekaj postelj za torek, 22. avgusta, ko bo NK Maribor gostil Izraelce na povratni tekmi v Ljudskem vrtu.

Postelja v skupinski spalnici za deset oseb je na večer povratne tekme v središču mesta prek sistema rezervacij Booking stala 17 evrov. Z možnostjo brezplačne odpovedi pred 21. avgustom in brez predplačila. Soba je za nekadilce.

Nekaj postelj je za dan povratne tekme na voljo tudi v Tavaresevem hostlu v mestnem parku: v dvoposteljni sobi s skupno kopalnico in brezplačnim wifijem za 29 oziroma 33 evrov na noč, v družinski sobi z lastno kopalnico pa za 54 evrov.

 

Deli s prijatelji