EVROPSKO PRVENSTVO

Srčni Slovenci po pravem trilerju med osmerico najboljših v Evropi

Slovenija se bo v četrtfinalu evropskega prvenstva merila z Ukrajino. Ukrajinci so bili v osmini finala s 3:0 (20, 19, 22) boljši od Portugalske, drugouvrščene ekipe skupine D.
Fotografija: Po pravem trilerju se slovenski odbojkarji veselijo preboja v četrtfinale letošnjega evropskega prvenstva. Proti Turkom so zaostajali že z 0:2 na koncu pa v Varni zmagali s 3:2. FOTO: Cev
Odpri galerijo
Po pravem trilerju se slovenski odbojkarji veselijo preboja v četrtfinale letošnjega evropskega prvenstva. Proti Turkom so zaostajali že z 0:2 na koncu pa v Varni zmagali s 3:2. FOTO: Cev

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je še petič zapovrstjo uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva. Tokrat je v osmini finala v Varni s precejšnjimi težavami, po velikem preobratu premagala Turčijo s 3:2 (-20, -22, 21, 23, 13).

Slovenska ekipa, ki je zmagala že šestič na tem prvenstvu, tokrat ni ponovila predstav s prejšnjih tekem v Varni, kjer je do obračuna z letošnjimi zmagovalci evropske zlate lige in kvalifikacij za ligo narodov, izgubila le en niz. A tokrat je pokazala neko drugo kakovost, pokazala je značaj, nepopustljivost in srce.

Turki so namreč vodili z 2:0, Slovenci nikakor niso našli svoje igre v napadu, toda z borbenostjo, izkušnjami in tudi nekaj sreče so v končnicah naslednjih treh nizov proti varovancem nekdanjega selektorja Alberta Giulianija prišli do preobrata, s tem pa se izvlekli iz zelo neugodnega položaja.

Slovenija v četrtfinalu še enkrat z Ukrajino

Slovenija se bo v četrtfinalu evropskega prvenstva merila z Ukrajino, katero je s 3:1 v Varni premagala že v predtekmovalni skupini B, proti njej je izgubila edini niz v predtekmovanju. Ukrajinci so bili v osmini finala s 3:0 (20, 19, 22) boljši od Portugalske, drugouvrščene ekipe skupine D.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije