TENIS

Slovenija po čudežu od pekla do raja

Odločilno zmago je dosegel Nik Razboršek.
Fotografija: Bedene je pričakovano izenačil. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Bedene je pričakovano izenačil. FOTO: Tomi Lombar, Delo

PORTOROŽ – Slovenija je po preobratu prišla do zmage proti Turčiji s 3 : 2 in ostala v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala.

Glavni junak ob Aljažu Bedenetu, ki je osvojil dve točki, je bil 24-letni Nik Razboršek iz Litije, ki je v odločilni peti partiji premagal več kot tristo mest više uvrščenega Altuga Celikbileka s 7 : 5 in 6 : 3.

Slovenski tenisači so v nedeljo v nekaj urah prehodili pot od pekla do raja. Po porazu dvojice Bedene in Tom Kočevar Dešman so bili v zaostanku 1 : 2 in so za zmago potrebovali, kot se je izrazil Bedene, mali čudež. Prvi del naloge je opravil kar sam Bedene, ki je pričakovano izenačil skupni izid na 2 : 2, za »portoroški čudež« pa je poskrbel 787. igralec na svetu Razboršek, ki je dosegel svojo prvo zmago za reprezentanco, a hkrati tudi najpomembnejšo v karieri.

Slovenija pod vodstvom kapetana Mihe Mlakarja je s tem končala reprezentančne nastope v 2018. Februarja je v Mariboru izgubila s Poljsko 2 : 3, 2019 pa bo 18. sezono, tretjo zapored, članica druge evroafriške skupine.

Slovenija – Turčija 3 : 2
sobota, 7. 4.:
Mike Urbanija – Cem Ilkel 2 : 6, 1 : 6
Aljaž Bedene – Altug Celikbilek 6 : 4, 6 : 2

nedelja, 8. 4.:
Aljaž Bedene, Tom Kočevar Dešman – Cem Ilkel, Anil Yuksel 3 : 6, 6 : 3, 3 : 6
Aljaž Bedene – Cem Ilkel 7 : 6 (4), 6 : 2
Nik Razboršek – Altug Celikbilek 7 : 5, 6 : 3

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije