NOGOMET

Rogaška brez licence,​ v Evropo četrti?

Ta konec tedna tekme 34. kroga 1. SNL, vrhunec je štajerski derbi v Mariboru.
Fotografija: Direktorja NK Rogaška Nina Ivačiča čakajo težke naloge. FOTO: NK Rogaška
Odpri galerijo
Direktorja NK Rogaška Nina Ivačiča čakajo težke naloge. FOTO: NK Rogaška

Razplet licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2024/25 je sprožil nerodnost. Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov Rogaški na prvi stopnji ni podelila tekmovalne licence za sezono 2024/25 in za Evropo. Tri kroge pred koncem – danes in jutri bodo na sporedu tekme 34. kroga – se za 9. mesto in dodatne kvalifikacije potegujeta Radomlje in Aluminij. Formalno bi ob Rogaški moral izpasti tudi zadnji.

Nesporna odločitev o nedodelitvi tekmovalne licence, potem ko Rogaška tako rekoč ni izpolnjevala nobene od zahtev (finančne, pravne, športne in infrastrukturne) za pridobitev licence, bi lahko vplivala na razplet bitke za obstanek. Rogaška namreč igra tako proti Radomljam (jutri), kot proti Aluminiju (v 35. krogu), povrhu pa 24. t. m. še finale pokala Pivovarne Union. Njena zmaga bi lahko odprla vrata Evrope četrtouvrščeni ekipi. Najodgovornejši mož pri NK Rogaška, direktor Nino Ivačič, je pojasnil, zakaj klub ni prejel tekmovalne licence in izrazil optimizem, da bo po pritožbi na drugi stopnji klub izpolnil zahteve za pridobitev licence in sproti reševal težave.

V senci administrativnih nerodnosti in zapletov bo jutri v Ljudskem vrtu štajerski derbi. Mariborčani gostijo prvake iz Celja, ki so bili spomladi v senci vijoličnih. Mariborčani pa še upajo na prestižno drugo mesto v dvoboju z Olimpijo, s katero se bodo pomerili naslednji konec tedna.  

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije