Sorgues in Malaucene." />
DIRKA PO FRANCIJI

Pogačar zadržal rumeno majico, Cavendish s 33. etapno zmago

​V sredo bo na sporedu 198,9 km dolga gorska etapa med krajema Sorgues in Malaucene.
Fotografija: FOTO: Benoit Tessier, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Benoit Tessier, Reuters

Britanec Mark Cavendish je zmagovalec desete etape kolesarske dirke po Franciji od Albertvilla do Valencea. Tekmovalec moštva Deceuninck-Quick-Step je v ciljnem sprintu 190,7 km dolge etape premagal Belgijca Wouta van Aerta in Jasperja Philipsena, rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi pa je zadržal Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Preberite še
image_alt
Tadej Pogačar, serijska samozavest


Šestintridesetletni Cavendish je dosegel 33. etapno zmago na francoski pentlji, do izenačenja rekordnega dosežka legendarnega Belgijca Eddyja Merckxa mu manjka le še ena etapna zmaga. Na letošnji dirki je dosegel že tretjo etapno zmago, najboljši je bil tudi v četrti in šesti etapi.
Dvaindvajsetletni lanski zmagovalec najbolj prestižne kolesarske preizkušnje na svetu s Klanca pri Komendi je v cilj pripeljal skupaj z glavnino in zasedel 25. mesto.

Preberite tudi
image_alt
Roglič končal dirko po Franciji


V sredo bo na sporedu 198,9 km dolga gorska etapa med krajema Sorgues in Malaucene. Kolesarska karavana bo morala premagati tri gorske cilje prve težavnostne kategorije, v enem dnevu se bo dvakrat povzpela na 1910 metrov visoki Mont Ventoux.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije