KVALIFIKACIJE ZA SP 2019

Odločiti se morajo do 15. avgusta

Košarkarji septembra nadaljujejo kvalifikacije za SP 2019. Selektor Trifunović bi rad kmalu vedel, na koga lahko računa.
Fotografija: Radovan Trifunović. FOTO:  Roman Šipić
Odpri galerijo
Radovan Trifunović. FOTO:  Roman Šipić

LJUBLJANA – Še šest tekem drugega dela kvalifikacij za SP 2019 je ostalo slovenskim košarkarjem. Zdajšnji pogled na skupino ni obetaven, Slovenija je šesta, zadnja, z le dvema zmagama. Pred njo pa pol ducata tekem, začenši septembra z Latvijo in Turčijo. "Seveda smo po zadnjih dveh tekmah razočarani. Povsem normalno pa je, da upamo. Kakšni športniki pa bi bili, če bi kar vrgli puško v koruzo! Naredili smo nekaj kalkulacij: na voljo je še šest tekem. Če bi zmagali petkrat ali šestkrat, bi bili na svetovnem prvenstvu. Po eni od računic bi nam lahko uspelo tudi s štirimi zmagami. Dokler ne bomo izgubili treh tekem v skupini, bomo upali!" je jasen in zelo odločen selektor Radovan Trifunović. Zdi pa se, da sta Košarkarsko zvezo Slovenije poraza s Španijo in Črno goro še dodatno mobilizirala. Pričakovano in logično. "Treninge bomo začeli že 26. avgusta, pred nadaljevanjem kvalifikacij pa bomo odigrali tudi dve prijateljski tekmi," je selektor razkril še nekaj detajlov bolje načrtovanih priprav.

Čakajo tudi Luko Dončića

Za zdaj ni jasno, v kakšni postavi bo Slovenija lovila vozovnico za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Kitajskem. Zveza se je odločila za bolj odločno in preudarno novačenje. "V četrtek smo poslali vabila 31 igralcem. Seznam 24 igralcev je treba Fibi predati do 3. septembra," je nadaljeval Trifunović, ki razkriva bistvo: "Naš cilj je, da bi do 15. avgusta vedeli, kdo lahko igra in kdo ne. Torej Luka Dončić da ali ne, Anthony Randolph da ali ne ... Da se ne bi ponovil junij, ko smo čakali do zadnjega trenutka," je poudaril Trifunović. Poleg njega se okoli igralske križanke trudita še generalni sekretar zveze Radoslav Nesterović in športni direktor Matej Likar. Kar veliko evropskih zvezdnikov je že napovedalo, da bo v zaigralo na septembrskih tekmah. Dres Grčije namerava obleči Kostas Sloukas iz evroligaškega Fenerbahčeja, igranje sta napovedala tudi Jusuf Nurkić (za BiH) in Pau Gasol (za Španijo) iz lige NBA. "To sem videl. A to so za zdaj namere in obljube, tudi sam sem jih slišal precej. Bistveno je, da bomo čim prej vedeli, kako in kaj. Potem bomo iz tega delali ekipo," je sklenil Trifunović. Mi pa dodajamo – moči ekipe je treba primerno opredeliti cilje. Ne pa da bodo selektor in igralci spet poslani v ogenj, češ, igrajte, saj ste evropski prvaki. To je bilo, to je mimo. Ostal je lep spomin, realnost, žal ne po krivdi KZS, pa je drugačna. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije