MOTO GP

Marquezu razburljiva VN Nizozemske

Dirka je postregla z razburljivimi obračuni.
Fotografija: Španec Marc Marquez je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Nizozemske v Assnu v razredu motoGP. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Španec Marc Marquez je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Nizozemske v Assnu v razredu motoGP. FOTO: Reuters

ASSEN – Španec Marc Marquez je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Nizozemske v Assnu v razredu motoGP. S četrto zmago v sezoni je dirkač Honde še povečal prednost v skupnem seštevku. Drugi je bil Španec Alex Rins, tretji pa njegov rojak Maverick Vinales.

Dirka je postregla z razburljivimi obračuni

Vsaj enkrat se je v vodstvo prebil eden od šestih dirkačev, ki so bili večino časa drug za drugim. Poleg omenjene trojice so se za mesta na stopničkah borili še Italijana Andrea Dovizioso in Valentino Rossi ter Španec Jorge Lorenzo, ki ga je v končnici prehitel Britanec Cal Crutchlow.

Gledalci v Assnu so prišli na svoj račun. Videli so številna prehitevanja, menjavanja v vodstvu, napake in tudi trke. Rossi je z 200 kilometri na uro zadel zadek motocikla Lorenza, vse pa se je končalo v športnem duhu.

Naslednja dirka bo čez dva tedna na Sachsenringu v Nemčiji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije