1. SNL

Mariborski navijači divjali v Prekmurju, Kasalo zaradi poškodb moral ostati v bolnišnici

V 21. krogu 1. SNL zanesljiva zmaga prvaka, Celjani brez golov v Šiški. Izgredniki poškodovali tri nogometaše Mure, ki so se ogrevali ob igrišču.
Fotografija: Mnogi očividci so upravičeno zatrdili, da je v soboški Fazaneriji, v nedeljo, 18.2.2024, umrl nogomet. FOTO: Jure Banfi
Odpri galerijo
Mnogi očividci so upravičeno zatrdili, da je v soboški Fazaneriji, v nedeljo, 18.2.2024, umrl nogomet. FOTO: Jure Banfi

Konec tedna v slovenskem nogometnem prvenstvu so zaznamovali navijači Maribora. Vijolični so namreč gostovali v Murski Soboti, toda tekme 21. kroga 1. SNL med Muro in Mariborom niso speljali do konca. Sodnik David Šmajc jo je namreč prekinil v 58. minuti – pri vodstvu gostov z 2:0 – zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na igrišče

Razlika med vodilnimi in branilci naslova se je vrnila na 10 točk

Po 180 minutah drugega dela sezone v 1. SNL je bitka za prvaka na začetnem izhodišču drugega dela sezone. Razlika med vodilnimi Celjani in branilci naslova nogometaši Olimpije se je vrnila na 10 točk. Zeleno-beli so proti Radomljanom prepričljivo popravili uvodni spodrsljaj, Celjani so v Spodnji Šiški prišli do točke, slavili so že tri. Toda ...

V 89. minuti je celjski napadalec Sunday Adetunji premagal domačega vratarja Matijo Orbanića, a je po oceni glavnega sodnika Mateja Juga pred tem v dvoboju z zadnjim možem v šišenski obrambi Nemanjo Jakšićem storil prekršek.

Celjski napadalni adut, Rus Jegor Prucev, ni bil v najboljši dnevni formi. FOTO: Jože Suhadolnik
Celjski napadalni adut, Rus Jegor Prucev, ni bil v najboljši dnevni formi. FOTO: Jože Suhadolnik

Razmerja sil in vloge favoritov so ostala enaka, Celjani so na prvem gostovanju v glavnem mestu – drugo bo čez dva tedna v Stožicah – strelsko zatajili. Večji del tekme so napadali, toda Šiškarji so imeli v vratih zanesljivega vratarja Orbanića.

Atomski nabor napadalcev

Zeleno-belim je odleglo, odgovor po manjšem polomu proti zadnji Rogaški je bil udaren in sporočilen tudi za Celjane. »Naj jim bo iz tekme v tekmo težje,« ni skrival zadovoljstva Olimpijin trener Zoran Zeljković. Kako ne bi bil, dobil je potrditev o tem, da ima na voljo »atomski« nabor ustvarjalnih in napadalno usmerjenih igralcev za prihodnost. In tudi sedanjost.

Antonio Marin, zimska okrepitev, je z dvema prefinjenima goloma upravičil uvrstitev v začetno enajsterico. »Lep start, moštvo se je na nekoliko slabšem igrišču odzvalo tudi fajtersko,« je bil nasmejan 23-letni otrok zagrebškega Dinama, ki je v preteklosti veljal za velikega upa hrvaškega nogometa, potem pa je njegov razvoj zastal.

»Res smo izgubili Ruija Pedra, toda na dolgi rok je Marin močnejši adut,« je o igralcu, ki ima nekaj več, kot je še dodal, povedal Zeljković. Marinovo pot proti Ljubljani je usmeril tudi njegov nekdanji soigralec in zdaj hud slovenski tekmec pri Celju Luka Menalo.

»Pričakovanja so bila vedno velika, a s tem sem se naučil živeti in upam, da bom le nadaljeval v takšnem ritmu,« je raznovrstni Zagrebčan zaokrožil gostovanje pri Radomljah, na katerem je Zeljković prve minute namenil tudi zadnjemu novincu Ivanu Durdovu. Tudi 23-letni Splitčan ima v nogah znanje in dinamit. Nemanja Motika, 20-letni Srb, ki nastopa kot tujec, a je v postopku pridobitve nemškega državljanstva, saj je rojen v Berlinu, je znova potrdil, da je nabrušen in nared za nov razvojni korak v Ljubljani in z zeleno-belimi. Vse bliže nepogrešljivemu je tudi slovenski up iz Slovenskih goric, 22-letni Marko Brest. V tej konkrenci se bosta morala potruditi še 22-letni Avstrijec Raul Florucz in najmlajši med njimi, 20-letni bošnjaški reprezentant do 21 let Admir Bristrić. Zaradi mladih sil se Zeljkoviću in tudi glavnima selektorjema, direktorju Igorju Barišiću in športnemu direktorju Goranu Boromisi, lahko kar smeje, s kakšnimi orožji bodo lahko napadli naslov prvaka v naslednji sezoni. V tej so Celjani najbrž že predaleč.

 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije