NOGOMET

Jarošik boljši od Camoranesija, Celje prav tako od Maribora

V 22. krogu 1. SNL Bravo za deseto tekmo brez poraza v nizu premagal Koper. Vijolični so v krizi, skromen točkovni izkupiček ni le sad nesrečnih trenutkov.
Fotografija: Mustafa Nukić (drugi z desne) je bil s prefinjenima asistencama glavni režiser visoke zmage Brava proti Kopru. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Mustafa Nukić (drugi z desne) je bil s prefinjenima asistencama glavni režiser visoke zmage Brava proti Kopru. FOTO: Voranc Vogel

V 22. krogu 1. SNL je Maribor v štajerskem derbiju po dveh neprepričljivih neodločenih izidi v Domžalah in doma proti Bravu še prvič letos izgubil, športni direktor vijoličnih Oliver Bogatinov pa je po tekmi le priznal: »Priprave so se nam sfižile.« Mož odločitve je bil rezervist Filip Dangubić, ki je v enega od srečnih junakov spremenil tudi celjskega trenerja Jiříja Jarošika. Čeh je po dveh porazih brez gola dočakal tudi prvo in sladko zmago v Sloveniji. Vijolični so v krizi. Le dve točki oziroma tri v zadnjih štirih tekmah niso le sad nesrečnih trenutkov, kakršen je bil tudi v 77. minuti, ko je Jan Repas nesrečno posredoval pri podaji z desne strani 22 m od vrat in sijajno asistiral Dangubiću, ki je dobil dvoboj iz oči v oči z domačim vratarjem Ažbetom Jugom. Maribor tudi igra slabo, njegovi najmočnejši aduti z mladima napadalcema Janom Mlakarjem in Aljošo Matkom so povsem iz forme, a tudi izkušenejši, ki naj bi vlekli voz, so neuporabni.

Iz hudega v še hujše

Koliko odgovornosti pripada trenerju Mauru Camoranesiju za škodo, ki jo je prinesla Turčija, si še ni drznil odmeriti nihče v vijoličnem klubu. Zato pa je prihod športnega direktorja pred televizijske kamere in njegovo priznanje o neposrečenih zimskih pripravah dal jasno vedeti, da Argentinec še zlepa ni glavni krivec. »Nismo zadovoljni. In prav je, da to iz prve roke slišijo in vedo navijači,« je še dodal naslednik Zlatka Zahovića, sicer prvega kritika zdajšnje športne in tudi klubske garniture. »Prvi strel proti vratom in takoj gol. Tudi to je nogomet. Razočaran sem,« je povedal Camoranesi, ki je prvo spremembo na igrišču moral opraviti že po četrt ure igre. Po trku s precej drznim Luko Kerinom je v nezavesti obležal Blaž Vrhovec. Kerin je ostal na igrišču, lahko bi bil tudi izključen, Vrhovca pa so odpeljali v bolnišnico. A to je bila le ena od nesreč v vijoličnem mozaiku, ki ni bil kos strnjeni celjski obrambi. Do sobotnega derbija proti Olimpiji v Ljudskem vrtu se Mariborčanom ne ponuja kaj veliko priložnosti za zasuk. Že v sredo bodo trepetali na Krasu, kjer so v dveh sezonah nanizali tri prepričljive poraze z razliko v golih 3:11. Močno je odleglo gostujočemu trenerju Jarošiku. »Zelo sem srečen, čakali smo na to. Srečen sem tudi zaradi zmage tukaj. Takšne predstave bi morali ponavljati. Ves trud smo morali vložiti in igrati na takšen način. Enkrat zmagaš, drugič izgubiš,« je bil vesel 43-letni celjski trener.

Mura s srečo, lekcija Brava

Mura se je vrnila v bitko za prvaka, a proti Gorici ni bila prepričljiva, zato pa je bila spretna in srečna. Ostre kritike sojenja v derbiju v Stožicah so se jim debelo obrestovale. Prvi gol je Amadej Maroša dosegel iz prepovedanega položaja, pri 1:1 pa sodnik Roman Glažar ni videl blokade strela z dvignjeno roko Kaia Cipota na robu kazenskega prostora ali celo znotraj. Prvo letošnjo zmago je Muri izdatno pomagal priigrati gostujoči branilec Matija Širok. Nesrečno je spremenil zgrešeni strel Žana Karničnika in ukanil svojega vratarja Darka Marjanovića. Bravo je nanizal deseto tekmo brez poraza, Koper tretji poraz in prvega pod taktirko Rodolfa Vanolija. Koper je bil slab in je le še poglobil hudo krizo v drugem delu sezone, v katerem je krepko najslabši. Bravo je z osmimi točkami v drugem delu, v katerem ima v Milanu Tućiću odličnega naslednika lanskega spomladanskega odkritja Roka Baturine, najboljši. Štiriindvajsetletni Ljubljančan je na štirih tekmah dosegel že prav toliko golov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije