NOGOMETNA LIGA PRVAKOV

Jan Oblak pred izredno pomembno tekmo, ki mu lahko veliko vzame

Drevi se vrača nogometna liga prvakov. Pod lupo tudi Atletico in Jan Oblak. Morebitna ničla »rdeče-belih« pred 50.000 navijači bi jih lahko stala tudi uvrstitve v osmino finala lige prvakov.
Fotografija: Jan Oblak je eden od adutov Atletica. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak je eden od adutov Atletica. FOTO: Isabel Infantes/Reuters

Vrača se nogometna liga prvakov. Prvi del sezone se bliža koncu, tega se zavedajo tudi v taboru Atletica Madrida, ki v drevišnjem (21.00) 5. krogu (od šestih) ne sme izgubiti na gostovanju v Rotterdamu. »Feyenoord!« Tako je odgovoril Atleticov trener Diego Simeone, potem ko so ga po zmagi nad Mallorco vprašali, kako se bo pripravil na veliki derbi španskega prvenstva z Barcelono, ki Madridčane čaka ta konec tedna.

Rdeče-beli uživajo na tretjem mestu španskega prvenstva z enakim številom točk kot Katalonci, Real jim beži za pičle štiri točke, ob tem pa prav Atletico morda deluje najbolje telesno pripravljeno. Toda bitka za Iberski polotok lahko počaka, Jan Oblak in soigralci drevi ne smejo popustiti, Feyenoord ni avtsajder, na domačem igrišču lahko sesuje načrte sleherne ekipe na stari celini.

Morebitna ničla »rdeče-belih« pred 50.000 navijači bi jih lahko stala tudi uvrstitve v osmino finala lige prvakov. V zadnjem krogu se bosta namreč merila Atletico in Lazio, ki prav tako meri na prvi dve mesti skupine E (Atletico 8, Lazio 7, Feyenoord 6, Celtic 1).

Griezmann previden

Antoine Griezmann, eden najboljših napadalcev zadnjih desetih let v Evropi, ohranja previdnost pred potjo na Nizozemsko: »Seveda je najbolj pomembno, da se uvrstimo v izločilne boje, da torej prezimimo v Evropi. Toda žreb želimo pričakati na prvem mestu. Pred nami je zahtevna tekma v Rotterdamu, trener Simeone nam ne da dihati in zagotovo nam ne bo popustila zbranost, zato verjamem, da bomo igrali na svoji najvišji ravni.«

Bomo videli, kaj bo danes prišlo močneje do izraza v igri Atletica: da je Alvaro Morata s petimi goli prvi strelec tekmovanja (kot Unitedov as Rasmus Højlund) ali da Jan Oblak kotira na visokem četrtem mestu po številu obramb v prvih štirih tekmah (17; na vrhu je s 27 obrambami Anthony Racioppi, vratar švicarskega kluba Young Boys). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije