ZA SREBRNI ŠAMPIONSKI PAS

Ema proti zelo dolgim rokam

Mlada slovenska boksarka Ema Kozin v soboto za srebrni pas. WBC Izkušena mehiška tekmica Irais Hernandez zagrozila z nokavtom.
Fotografija: Ema Kozin (levo) se bo pojutrišnjem v zagrebški Areni udarila z Mehičanko Irais Hernandez (desno). FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Ema Kozin (levo) se bo pojutrišnjem v zagrebški Areni udarila z Mehičanko Irais Hernandez (desno). FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Najmlajša (profesionalna) svetovna prvakinja v boksu Ema Kozin (14 zmag, 8 s k. o., brez poraza) je včeraj na novinarski konferenci prvič od blizu z očmi natančno premerila Mehičanko Irais Hernandez (2 zmagi, 2 s k. o., 1 neodločen izid, 1 poraz), s katero se bo pojutrišnjem v zagrebški Areni pomerila za srebrni šampionski pas uglednega združenja WBC v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg) in naslov najboljše po različici WBF. »Deluje mirno in hladnokrvno, že od daleč se ji vidi, da je zelo izkušena,« je 19-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi povedala o strahoviti tekmici Temible iz Tijuane in v isti sapi pristavila, kaj ji je – tako kot pravzaprav vsem navzočim – poleg visokih petk najprej padlo v oči: »Ima zelo zelo dolge roke.« Nanje je skupaj s trenerjem Rudolfom Pavlinom postala pozorna že med ogledom posnetka Iraisinega lanskega obračuna z Američanko Maricelo Cornejo (12 zmag, 5 s k. o., 2 poraza), ki ga je sicer tesno izgubila po točkah z 1:2, čeprav je bila po Pavlinovi oceni v tistem dvoboju boljša. »Ima odličen desni direkt, ki se ga moram paziti,« je Kozinova posebej omenila najmočnejše orožje petkratne mehiške prvakinje in dodala, da si bo prizadevala kot vselej doslej razviti svojo borbo. Emina bo sicer na prireditvi nemške ekipe Sauerland, ki se bo s prvim dvobojem začela ob 17.40, četrta po vrsti, v glavnem obračunu sobotnega večera v Areni pa se bo – mimogrede – še neporaženi hrvaški težkokategornik Filip Hrgović (5 zmag,4 s k. o.) udaril z Američanom Amirjem Mansourjem (23 zmag, 16 s k. o., 1 neodločen izid, 2 poraza) za naslov mednarodnega prvaka zveze WBC.

Kar 262 rund za sparing

»Počutim se odlično in verjamem, da še nisem bila tako dobro pripravljena, zato že komaj čakam to borbo. Če me vprašate, bi že zdaj stopila v ring z njo,« je že nestrpna najuspešnejša slovenska boksarka, ki je v pripravah za Hernandezovo odboksala kar 262 rund za sparing, večinoma z moškimi. Če k tem prišteje vse v letošnjem letu, pa se njihovo število povzpne že nad 1000. Da je šla že na treningih skoraj na polno, izdaja tudi modrica pod njenim levim očesom. »Zgodilo se je na pripravah v Avstriji, kjer sva z nasprotnico trčila z glavama. Smola pač; takšne stvari se zgodijo. Na srečo se je to zgodilo pred tednom dni, tako da me poškodbica v soboto ne bo ovirala,« je pojasnila Kozinova, ki je kljub treningom, dvobojem in potovanjem opravila že sedem od devetih izpitov za prvi letnik študija finančne matematike na fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Kot je še večkrat ponovila, pričakuje težkih deset rund, verjetno najtežje doslej, vendar ne dvomi, da bo ring vnovič zapustila dvignjenih rok. Če Ema ne verjame, da bo dvoboj prekinjen, pa Irais stavi prav na to. »V Mehiko se želim vrniti kot prvakinja, za to garam že dolgih deset let. Ker se zavedam, da je na tujem težko zmagati po točkah, bom naredila vse, da bom princesko, ki bo pač v tem primeru domačinka, nokavtirala,« je svoj načrt izdala Hernandezova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije