NBA

Drli so se »Luka je zanič«, a jim je Dončić pokazal, kar jim gre (VIDEO)

Slovenski košarkar je ponoči postal prvi igralec v severnoameriški ligi NBA, ki je vpisal šest zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami.
Fotografija: Slovenski košarkar je ponoči postal prvi igralec v severnoameriški ligi NBA, ki je vpisal šest zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami. FOTO: Rick Osentoski Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Slovenski košarkar je ponoči postal prvi igralec v severnoameriški ligi NBA, ki je vpisal šest zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami. FOTO: Rick Osentoski Usa Today Sports Via Reuters Con

Slovenski košarkar Luka Dončić je ponoči postal prvi igralec v severnoameriški ligi NBA, ki je vpisal šest zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami. Dončić je z novo izjemno predstavo ekipi Dallas Mavericks v soboto zvečer po lokalnem času pomagal, da je v gosteh premagala Detroit Pistons s 142:124.

Dončić je v dvorani Little Caesars Areni dosegel 39 točk, 10 podaj in 10 skokov, s čimer je presegel prejšnji mejnik Russella Westbrooka, ki je dosegel pet zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami.

Slovenski zvezdnik je s petim zaporednim trojnim dvojčkom s 35 ali več točkami izboljšal lastni rekord v ligi NBA. Za dobro mero je dodal tri ukradene žoge in par blokad.

»Luka Sucks« (Luka je zanič)

Dončić je v prvem polčasu dosegel 26 točk. To je vključevalo 21 točk v drugi četrtini, ko se je zdelo, da so Dončića le še vzpodbudili vzkliki »Luka Sucks« (Luka je zanič) s tribun s strani navijačev Pistons.

Dončić je v tretji četrtini dosegel še 10 točk, Dallas pa je povedel s 104-88, potem ko je Tim Hardaway mlajši zadel tri trojke v zadnjih 2:16 minutah četrtine.

Dallas zaseda osmo mesto v razvrstitvi zahodne konference z razmerjem 36-28 v zmagah in porazih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije