SP V SMUČANJU

Dan D za Ilko: po zlato s številko devet

Mariborčanka brani naslov.
Fotografija: Ilka Štuhec je med favoritinjami za zmago. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je med favoritinjami za zmago. FOTO: Reuters

ARE – Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju bo danes na sporedu ženski smuk. Slovenska favoritinja za zmago je Ilka Štuhec, ki je pred dvema letoma v St. Moritzu osvojila svojo prvo zlato kolajno.

Štuhčeva je v soboto na žrebu izbrala startno številko devet. Pred dvema letoma je zlato osvojila s številko sedem. Vmes se je zgodila poškodba, a se je letos vrnila v izjemni formi in je zmagala na smuku v Val Gardeni. Da je v dobri formi tudi na prvenstvu, je dokazala z drugim časom kombinacijskega smuka.

Na startnem seznamu sta dve Slovenki, ob Štuhčevi še Maruša Ferk, ki bo nastopila kot 34. Začetek ženskega smuka bo ob 12.30.

Slovo Vonnove

V St. Moritzu je Štuhčeva osvojila zlato, Avstrijka Stephanie Venier srebro – danes bo startala s številko sedem, Vonnova pa je bila bronasta. Največ pozornosti je namenjene poslavljajoči se ameriški zvezdnici, ki bo na zadnji tekmi v bogati karieri nastopila s številko tri. Vonnova je na žreb prinesla tudi svojo psičko Lucy, ki jo je za to priložnost oblekla v kostum samoroga.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije