NBA

Čančar osupnil ligo NBA, Dončić: To sem ga jaz naučil (VIDEO)

Čančar popeljal Denver do zmage nad Dončićevim Dallasom.
Fotografija: Čančar je bil tokrat uspešnejši od Dončića. FOTO: Jerome Miron Usa Today Sports
Odpri galerijo
Čančar je bil tokrat uspešnejši od Dončića. FOTO: Jerome Miron Usa Today Sports

Vlatko Čančar je s svojim Denverjem zmagal pri Dallasu Luke Dončića z 98 : 97. Za privržence Dallasa je to še eden v vrsti nerazumljivih porazov (letos jim je že uspelo denimo izgubiti proti Houstonu, ki je najslabši na zahodu, proti Orlandu, ki je med najslabšimi na vzhodu, proti New Orleansu brez Ingrama in Williamsona itd.), saj je bil Denver močno oslabljen, pred nekaj dnevi pa je bil v isti postavi proti Dallasu povsem nemočen. Čančar je vseh svojih sedem točk dosegel v prvem polčasu, tudi trojko s polovice igrišča dve sekundi pred koncem prvega dela tekme.

Vlatko Čančar proti Christianu Woodu. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Vlatko Čančar proti Christianu Woodu. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

»Vaja dela mojstra,« je po tekmi o izjemnem metu povedal Čančar in pojasnil, da takšne mete vadi tudi na treningih. »V ekipi ga kličemo 'Vlatko s pol igrišča'. Zato sem ga tudi poslal v igro,« je o Čančarju po tekmi dejal trener gostov Michael MaloneBones Hyland je za goste dosegel 29 točk, Michael Porter ml., ki je zadel odločilno trojko za zmago Denverja 55,2 sekunde pred koncem tekme, pa 12. Čančar je sicer igral le 11 minut tekme in zbral še štiri skoke in dve ukradeni žogi. Pri Dallasu je bil tokrat prvi strelec Josh Green s 23 točkami, vendar je edini met (8 : 9) zgrešil ravno, ko je: Dallas vodil za dve točki, do konca tekme pa je bilo še 70 sekund. Dončić je dosegel točko manj (22) in ob pisku sirene zgrešil trojko z razdalje (podobno kot proti Oklahomi).

Dončić jezen

Po tekmi je Dončić, ki je zbral še 9 skokov in 8 podaj, povedal, da se ne strinja z razveljavitvijo svojega koša v prvem polčasu, in tudi, da ni bil Čančarjev met odločilen za zmago Denverja.

 FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
 FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

»Videl sem nekaj posnetkov. Ne zdi se, da sem se dotaknil linije. Moja peta ni bila na tleh,« je dejal Dončić o trojki v prvem polčasu, o izjemnem metu Čančarja pa je v smehu dodal: »To sem ga jaz naučil. Res je bil izjemen koš, a ne moremo ravno reči, da je odločil tekmo.«

»Kljub nenadejanemu preobratu ob polčasu; namesto sedmih točk je naša prednost izpuhtela na zgolj točko, smo še vedno vodili. Vendar v tretji četrtini enostavno nismo dobro igrali. Tekmec je to izkoristil in prevzel nadzor nad igro,« je po porazu dejal domači trener Jason Kidd, ki se letos prav tako še ni proslavil z vodenjem tekem.

Čančar bo z Denverjem v četrtek gostil Detroit, Dončića pa z Dallasom zdaj čakajo tri tekme v gosteh. Prva že v sredo, ko bo gostoval pri vodilni ekipi vzhodne konference, Bostonu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije