NOGOMET

Zmajem ostaja trnova pot do evropske veljave

Nogometaši Olimpije so se z remijem na Slovaškem poslovili od Evrope.
Fotografija: Napadalec Issah Abass je v Trnavi odigral svojo zadnjo tekmo v dresu Olimpije. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana
Odpri galerijo
Napadalec Issah Abass je v Trnavi odigral svojo zadnjo tekmo v dresu Olimpije. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

TRNAVA – Da bi nogometaši Olimpije na povratni tekmi play offa za uvrstitev v evropsko ligo v Trnavi nadoknadili zaostanek 0:2 proti Spartaku, bi se morale iziti številne zadeve. Zeleno-beli so imeli nasproti zelo agresivnega tekmeca, ki se je od vsega začetka tekme pred 16.500 gledalci na Stadionu Antona Malatinskega trudil, da bi s provokacijami, umazano igro in zavlačevanjem razbil ritem Olimpijine igre.

Poleg tega zmaji še kako čutijo bujno nogometno domišljijo nekdanjih srbskih trenerjev Ilije Stolice in Aleksandra Linte, ki sta v treh mesecih s svojo filozofijo dodobra uničila šampionsko podobo iz prejšnje sezone in ljubljanski klub prikrajšala za tekmovalno rast tudi na evropski sceni.

Ponovil se je scenarij iz Stožic: Olimpija je bila boljša v polju, a tega ni zmogla unovčiti. Tudi zaradi tega, ker ta trenerska »genija« za nastop nista prijavila klasičnih napadalcev Andresa Vombergarja in (ali) Harisa Kadrića, ki sta bila v tem dvoboju nujno potrebna. Spartak je povedel z golom kapetana Borisa Godala (12.) iz polpriložnosti, Nik Kapun je izenačil (42.) po lepi akciji z Maticem Črnicem in Kingsleyjem Boatengom še pred odmorom, v drugem polčasu pa so gostitelji srečno in spretno ter grobo zaustavili vse poskuse slovenskega prvaka.

»Čestitam Spartaku in mu želim srečo v skupini. Kar se tiče tokratne tekme: vedeli smo, da bo takšna. Morali smo pritisniti in iskati zmago. Imeli smo nekaj priložnosti, nismo zadeli, tako da je Trnava na koncu zasluženo šla naprej,« je dejal začasni trener Olimpije Safet Hadžić, ki bo moštvo vodil le še jutri proti velenjskemu Rudarju v državnem prvenstvu, potem pa bo trenerske vajeti prevzel Avstrijec Zoran Barišić.


»Razočarani smo, imeli smo veliko priložnost za uvrstitev v skupinski del evropske lige. Mislim, da smo boljša ekipa, a tega na dveh tekmah nismo pokazali na terenu. Poskušali smo, njihov vratar je dobro branil, bilo je tudi slabo igrišče, a tako je bilo za oboje. Dvoboj je bil izgubljen v Ljubljani, kjer Slovaki sploh niso vedeli, kako so dosegli dva zadetka,« je dejal Nik Kapun in si še zaželel: »Upam, da se bo stanje v ekipi z novim trenerjem stabiliziralo, da se bomo hitro povezali in bo glavni fokus na državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, kjer gremo na obe lovoriki.«

»Na tej tekmi smo pokazali, kako se igra z željo, voljo, čeprav so bile težke razmere. Spet smo bili boljša ekipa, oni pa so potrdili, da dosežejo zadetek iz polpriložnosti, ko mi malce zaspimo v obrambi. Škoda, da nismo zmagali, prepričan sem, da smo boljša ekipa. Verjeli smo v zasuk, vsak igralec je dal svoj maksimum. Če bomo podobno igrali v nadaljevanju, nobenemu nasprotniku ne bo lahko,« je ob koncu evropskega popotovanja povedal kapetan Branko Ilić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije