KOŠARKA

V Ukrajino popravit izkupiček iz Stožic

Slovenski reprezentant Matic Rebec se uveljavlja v Beogradu. V soboto je izgubil proti Jusufu Sanonu, sledi revanša na drugi ravni.
Fotografija: Matic Rebec je lani na klubski sceni igral v Rusiji, letos v Srbiji. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Matic Rebec je lani na klubski sceni igral v Rusiji, letos v Srbiji. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Danes dopoldne bo slovenska članska košarkarska reprezentanca odpotovala v Ukrajino, jutri ob 18. uri pa se bo na jugovzhodu države, v Zaporožju, pomerila z izbrano vrsto gostiteljev. Ti imajo v svoji ekipi branilca Petrol Olimpije Jusufa Sanona, ki je le za to tekmo zapustil zmaje, potem pa se nemudoma vrača v Stožice. V le par dneh, prvič v soboto, drugič pa že jutri, si bosta nasproti stala Sanon in naš reprezentant, 23-letni Matic Rebec. V soboto je daljšo potegnil Sanon, ki je s Petrol Olimpijo v Stožicah s 88:86 premagal beograjski FMP, kjer od jeseni igra prav Rebec. Zdaj sledi druga runda, zamenjajo se dres, lokacija in tekmovanje. »Imeli smo svoje priložnosti za zmago, nismo jih izkoristili. Olimpija nas ni presenetila. Smo pa si pozorno ogledali tekmo Bešiktaša in Olimpije, saj je bila prva z novim trenerjem. V soboto smo imeli največ težav s skokom,« se je Rebec še enkrat ozrl na poraz, ki so ga panterji doživeli v devetem krogu lige ABA. Tudi ta poraz ne kvari podobe in vtisa, ki ga je na Rebca naredil klub oziroma mesto Beograd.

Odločal je sam

»Lepo so me sprejeli, dobro se počutim. Zakaj in kako sem prišel? Hitro smo se dogovorili, premamila pa je kombinacija s Crveno zvezdo,« priznava Rebec. Da bo bolj jasno, zapišimo po domače: kdor navduši v dresu FMP, ima realne možnosti, da zaigra za Crveno zvezdo, ki ji FMP služi kot razvojna ekipa. »V Beogradu je precej pozitive, tako dojemajo tudi košarko, ki jim pomeni veliko,« nadaljuje Rebec, ki ima v moštvu trenerja Vladimirja Jovanovića klasične zadolžitve: obramba in razigravanje soigralcev, na tekmo pa ima v povprečju po 11,7 točke in 6,6 podaje. »FMP si v prvi vrsti želi ohraniti status regionalnega prvoligaša. Kar bo več, toliko bolje,« Rebec razkrije klubske ambicije. Takisto izvemo, da so v klubu prepustili odločitev Rebcu, ali se bo odzval vabilu reprezentance na kvalifikacije. »Pomlajeni smo, nekaj igralcev manjka, poškodbe in prepovedi so naredile svoje. Je pa tu nekaj mladih, ki bodo prispevali svežo energijo,“ se Rebec nadeja, da bo na tekmah z Ukrajino in Latvijo vse izpadlo dobro. Rebec je do zdaj zbral 18 nastopov za Slovenijo, med aktualnimi člani izbrane vrste so jih več zbrali Edo Murić, Vlatko Čančar in Žiga Dimec

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije