NOGOMET

Stojanović in Zahović kolebata vsak po svoje

Nogometaši Olimpije še vedno brez trenerja, Maribor začenja priprave. Tudi v prihodnji sezoni bo v prvoligaški druščini Triglav iz Kranja.
Fotografija: Bo Zlatko Zahović še nosil grb NK Maribor? Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Bo Zlatko Zahović še nosil grb NK Maribor? Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA – Gorenjske ljubitelje nogometa bo tudi v prihodnji sezoni prvoligaškega tekmovanja zanimalo, kakšne rezultate bo dosegal Triglav iz Kranja. Orli so ostali med elito, potem ko so bili v kvalifikacijah boljši od ptujske Drave. Prvo tekmo v gosteh so dobili z 2:1, na domačem stadionu pa so zmagali s 4:2 (Matej Poplatnik 2, Rok Elsner, Luka Majcen; Jaka Bizjak 2), potem ko so sredi prvega polčasa celo zaostajali za dva gola (0:2). »Storili smo napaki, kar se nam je zgodilo že na Ptuju.

Na srečo nas je zadetek priključka dvignil v psihološkem smislu, nato pa je prevladala kakovost. V skupnem seštevku je jasno, da smo več kot zasluženo obstali med prvoligaši,« je dejal kapetan in vratar Triglava Elvis Džafić. Prvoligaške izkušnje so še kako prišle do izraza. »Vsaka šola nekaj stane in tudi mi smo se skozi igranje med elito veliko naučili. V večjem delu sezone nismo znali odgovoriti po tem, ko smo zaostajali v rezultatskem smislu, na zadnjih dveh tekmah pa nam je uspelo prav to. Že nekaj časa je bilo vidno, da smo odločeni, da imamo jasne cilje in vemo, kaj nam je bilo storiti. To se je odrazilo predvsem na tekmi v Velenju in zadnjih dveh proti Dravi,« je potrdil Džafič in se s soigralci podal na zaslužen oddih.

Negotovost pri največjih

Medtem pa že danes začenjajo priprave kot prvi v Mariboru, kjer trener ostaja Darko Milanič, o športnem direktorju Zlatku Zahoviću pa v zadnjih dveh tednih ni ne duha ne sluha. Takoj po končanem prvenstvu je menda napovedal slovo od kluba, vodstvo s tem uradno ni seznanjeno, zmeda je popolna. Morda bo vse jasno že kar na začetku priprav ali pa bomo spremljali še eno žajfnico, tako kot je to v primeru šampionske Olimpije, ko gre za menjavo trenerja.

Potem ko se je poslovil Igor Bišćan, se predsednik Milan Mandarić pogovarja s Slavišo Stojanovićem, v teh pogajanjih pa menda ne gre vse gladko. Morda je Stojanović popustil pod pritiskom Bišćanovih oboževalcev, češ da v zmajevem gnezdu vlada zgolj kaos in da sledi razpad zeleno-belega sistema. Zaradi tega bi znal podvomiti o projektu Olimpija, za sabo pa ima tudi neprijetno dediščino s selektorskega položaja in trenerskega stolčka v Crveni zvezdi, ko je dobil pod noge nešteto polen. Stojanović bi kot trener Olimpije postal veliki šef že z napredovanjem v 2. krog kvalifikacij za ligo prvakov. Bišćan je namreč lani ekspresno pogorel v Evropi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije