EURO 2020

Srečen žreb za Keka in njegove varovance

Slovenski nogometaši dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 Za dve mesti se bodo udarili s Poljsko, Avstrijo, Izraelom, Makedonijo in Latvijo.
Fotografija: Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik Republike Irske Michael D. Higgins sta se slikala z lovoriko, ki jo bodo leta 2020 podelili evropskim prvakom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik Republike Irske Michael D. Higgins sta se slikala z lovoriko, ki jo bodo leta 2020 podelili evropskim prvakom. FOTO: Reuters

DUBLIN – Slovenska nogometna reprezentanca bo v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2020 igrala v skupini G s Poljsko, Avstrijo, Izraelom, Makedonijo in Latvijo. Tako je določil žreb Evropske nogometne zveze (UEFA) v Dublinu. Na EP 2020 se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine. Preostale štiri udeležence EP bodo dali zaključni turnirji oziroma končnice lige narodov v ligah A, B, C in D. »Žreb kot žreb. Lahko bi bilo težje, ni pa lahko. Skupina je zanimiva, nosi ogromno vprašajev, predvsem pa gre za skupino s šestimi ekipami, na prvi pogled po zadnjih rezultatih iz nje štrlita Poljska in Avstrija. Ampak tu je tudi Izrael, tudi reprezentanci za nami, Makedonija in Latvija, sta tekmici, na kateri se moraš pripraviti,« je žreb uvodoma komentiral slovenski selektor Matjaž Kek.

Poudaril je, da morajo predvsem razmišljati o sebi, iti korak za korakom, poskušati oblikovati najbolj kakovostno reprezentanco in spoštovati vsakogar v skupini. »Nikogar se ne smemo bati, ker sem prepričan, da lahko Slovenija igra proti vsakomur,« meni Kek, ki pravi, da posebnih želja za žreb ni imel. Dodaja, da razmišlja predvsem o slovenski ekipi in njenem oblikovanju. »Liga narodov je dala nekaj odgovorov in vztrajam pri tem, da ni vse tako slabo, kot bi si nekateri želeli prikazati. Ni pa to lahka skupina in ni skupina, v kateri bi lahko razmišljali o marsičem. Če nisi pripravljen, osredotočen, če ne igrajo najboljši, potem ima Slovenija lahko težave tudi z Makedonijo in Latvijo. Prepričan pa sem, da bomo šli na glavo in da bomo v teh tekmah trd tekmec ter bomo poskušali pokazati vso kakovost,« je omenil in se ozrl na cilj. Pravi, da to ne more biti tretje ali četrto mesto v skupini. »Je pa treba biti objektiven glede cilja. Predvsem je treba verjeti vase in v sposobnosti igralcev, ki jih kažejo v klubih. Zdaj je treba to pokazati še v reprezentanci,« je Kek povedal za konec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije