OLIMPIJSKI PRVAK

Poglejte, kako se sveti zlata medalja: Ta je edina, ki sem si jo želel (FOTO)

Kanuist Savšek prepričljivo do zlata v Tokiu.
Fotografija: FOTO: Yara Nardi, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Yara Nardi, Reuters

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na olimpijskih igrah v Tokiu v slalomu na divjih vodah prepričljivo osvojil zlato odličje. Najbližjega zasledovalca Čeha Lukaša Rohana je prehitel za 3,71 sekunde. To je druga slovenska medalja na letošnjih igrah po bronu kolesarja Tadeja Pogačarja ter skupno 25. za Slovenijo na poletnih igrah.

image_alt
Kanuist Savšek s fenomenalno vožnjo do zlata


Prva zlata v kanuju


To je največji uspeh v karieri za 34-letnega Ljubljančana, ki je na svojih tretjih olimpijskih igrah prišel do prvega odličja, in to zlatega, šestega za samostojno Slovenijo na poletnih igrah. Gre za tretjo olimpijsko medaljo za slovenske slalomiste na divjih vodah, prvo v kanuju in prvo zlato. Pred tem sta bila srebrna kajakaša Andraž Vehovar v Atlanti 1996 in Peter Kauzer v Riu pred petimi leti.


Zlato so pred njim osvojili veslača Iztok Čop in Luka Špik v dvojnem dvojcu, strelec Rajmond Debevec (Sydney 2000), atlet Primož Kozmus v metu kladiva (Peking 2008) ter judoistki Urška Žolnir (London 2012) in Tina Trstenjak (Rio de Janeiro 2016).

Ljubljančan ima tudi naslov svetovnega prvaka iz leta 2017 in dva naslova evropskega prvaka (2019, 2020), zdaj pa je tej zbirki še dodal zlato olimpijsko odličje.


Manjka mu še prvo mesto v seštevku svetovnega pokala


»To mi pomeni ogromno. To je edina medalja, ki sem si jo želel, da imam zdaj popolno zbirko. Manjka mi še prvo mesto v seštevku svetovnega pokala, ampak tole odtehta vse,« je presrečen slovenski kanuist.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije