KOŠARKA

Osvojitev lige ni meč nad grlom: Gašper Okorn prepričan, da ima Krka še precej rezerv

Košarkarji Krke uspešno začeli sezono v ligi ABA 2. Trener Gašper Okorn opozarja na cilje in konkurenco.
Fotografija: Trener Gašper Okorn je prepričan, da ima Krka še precej rezerv. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Trener Gašper Okorn je prepričan, da ima Krka še precej rezerv. FOTO: ABA

V elitni ligi ABA slovenske košarkarske barve brani le Cedevita Olimpija. V drugi regionalni ligi je slovenska druščina nekoliko številnejša. Ob Helios Suns in Šenčurju GGD je tu še novomeška Krka, ki se je minuli petek vrnila s prvega turnirja. Tudi letos, tako kot zadnji dve sezoni, se je vodstvo regionalnega tekmovanja odločilo, da bo sezona potekala po turnirskem sistemu.

Prvi takšen turnir je bil v Srbiji na Zlatiboru, naslednji bo v Sarajevu (v zadnji tretjini novembra), potem še trije in zaključni, šesti po vrsti, ko bo znan prvak, ki se bo preselil med elito. Tja spet odkrito ciljajo Novomeščani, ki so po lanski slabi rezultatski sezoni prevetrili svoje vrste. Tako v igralskem kot trenerskem kadru, kamor je za šefa prišel Gašper Okorn, v tem trenutku eden najuspešnejših slovenskih trenerjev. Nazadnje je osvojil dvojno krono z zagrebško Cibono, zdaj si je za cilj zadal, da med elito vrne Krko.

»Visoke cilje imam, želim osvojiti ligo ABA 2. To sem igralcem povedal. Ni zdaj osvojitev lige Damoklejev meč, ki visi nad nami, je pa prav, da ta cilj zasledujemo. Sezona je dolga, pot do cilja prav tako. Zavedam se, da bodo na tej poti tudi padci, slabi trenutki. Bistveno pa bo, da bomo pravi na koncu, ko se bo odločalo. Ne obremenjujemo se z mesti po rednem delu, odločala bo končnica, to je zadnji šesti turnir, tam bo štela ena sama tekma. Bistvena je motivacija. Želimo pokazati, da je Krki mesto v ligi ABA,« 49-letni Gašper Okorn ne skriva motivov, ki ga ženejo naprej na klopi novomeške Krke.

Edino dobro zmagi

Krka je uvodoma premagala sarajevsko ekipo Spars Ilidža, potem še srbsko Slogo iz Kraljeva. »Sploh nisem zadovoljen s tem, kar smo prikazali v teh dveh tekmah. Če želimo narediti kaj več, moramo spremeniti veliko stvari. Dve zmagi sta edino, kar se nam je tam dobrega zgodilo, vse drugo pa je manj od pričakovanega in manj od nekega higienskega minimuma. Smo veliko boljše moštvo, kot smo pokazali na tem turnirju. A živeli bomo s tem in na naslednji turnir prišli pokazat več,« je bil (samo)kritičen Gašper Okorn. Dejstvo je tudi, da je Krka novinec v tem sistemu tekmovanja, druga liga ABA pa sicer za Krko ni novost. Leta 2018 je namreč postala prvak in se ekspresno vrnila med elito.

»Liga je zahtevna, smo pa mi in Zlatibor tisti, ki imajo jasno željo in cilj igrati v ligi ABA. Vidi se, da so Domžalčani že stari prekaljeni mački te lige, saj jo igrajo že tretjič in so ena od ekip, ki bodo zelo visoko. Tekmovanje ima precej košarkarjev, ki so po kakovosti na meji lig ABA 1 in ABA 2, nekaj je tudi takšnih, ki bi lahko igrali rang višje. Precej je tudi mladih igralcev, ki se želijo uveljaviti prek te lige,« Gašper Okorn analizira tekmovanje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije