Oblakovi še naprej ogrožajo nastop v LP

Klavrn konec tedna za slovenska nogometna trenerja na tujem. Spopad najboljših obramb v Španiji odločil boljši napad Reala.
Fotografija: Luka Elsner ne beži od odgovornosti za položaj Amiensa, toda zavrača pozive navijačev k odstopu. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Luka Elsner ne beži od odgovornosti za položaj Amiensa, toda zavrača pozive navijačev k odstopu. FOTO: Facebook

Barcelona, Villlarreal in Real Madrid še naprej ostajajo najmanj zaželeni tekmeci Jana Oblaka. Najboljši slovenski vratar v madridskem nogometnem derbiju ni razočaral, toda Atletico je bil preprosto premalo učinkovit, da bi lahko ogrozil zmago favoriziranega Reala.

Potem ko je mestni derbi odločil Karim Benzema s čudovitim golom v drugem polčasu, Oblakova bilanca proti najboljšim na Iberskem polotoku ni obetavna. Največ tekem je igral prav proti Realu (19) in pri tem ustvaril bilanco zmag, remijev in porazov 4-8-7 ter prejel 20 golov. To pomeni 21 odstotkov zmag Atletica. Še slabše mu kaže proti Villarrealu (10 tekem, 20 odstotkov zmag), najslabše proti Barceloni (15 tekem, 13 odstotkov zmag), čeravno so jo rdeče-beli premagali prav januarja v polfinalu španskega superpokala v Savdski Arabiji.

Atletico še zdaleč ni igral tako slabo, kot se zdi ob pogledu na njegov klavrni niz, zaradi katerega kotira zunaj prvih štirih mest in resno ogroža nastop v ligi prvakov 2020/21. Tudi kapetan Oblak je v dnevniku As denimo prejel dve zvezdici, Felipe in Morata celo tri, pri Realu pa so prejeli tako visoko oceno podajalec za gol Mendy, vezist Valverde in rezervist Vinicius. Benzema, Carvajal, Casemiro in Modrić so prejeli dvojke. Bolj se zdi, da je spopad najboljših obramb v Španiji (Real je prejel 13 golov, Atletico 15) odločil boljši napad Reala (50 proti 22).

Trener Diego Simeone pogreša klinično učinkovitost Antoina Griezmanna, ki bi mu prišla prav v naslednjih tednih, ko bo imel Oblak same velikanske izzive: za Granado sledi gostovanje v Valencii, kjer bo poraz prepovedan, nato dvoboj z Liverpoolom in vmes spopad z Villarrealom, ko bo veljalo enako …
 

Elsner zavrnil odstop


Konec tedna sta nase opozorila tudi slovenska nogometna trenerja na tujem, a na njuno žalost – negativno. Luka Elsner je v prvi francoski ligi prekinil črn niz, toda Amiens je na svojem stadionu remiziral z zadnjeuvrščenim Toulousom (0:0). Mediji namigujejo na odstop Slovenca, izpostavljajo 47 prejetih golov Toulousa, ki pa mu Amiens ni mogel zabiti niti enega. Navijači so razobesili zgovoren transparent: »Kar je preveč, je preveč. Elsner, odstopi.« Po 22 krogih francoske ligue 1 kotira Amiens na 18. mestu 20-članske lige.

»Razumem navijače, imajo pravico do izražanja nezadovoljstva,« je ocenil Elsner in dodal: »Ne bežim od odgovornosti, a ne spadam med tiste, ki bi se v takšnih položajih ustrašili izziva.« Amiens je nazadnje zmagal 2. novembra, pred njim pa so trije strahovito veliki februarski izzivi – Lyon, Monaco in PSG!
 

Rožman: Popoln blackout


Nadaljevanje sezone so odprli na Hrvaškem, Rijeka, ki jo vodi Simon Rožman, pa je v Zagrebu izgubila z Lokomotivo. Za Dinamom, ki je zmagal v Koprivnici, zaostaja za 16 točk. »V naši igri je bilo preveč napak, da bi se lahko veselili vsaj točke. Pri njihovih nasprotnih napadih nismo storili niti enega prekrška! V zadnjem mesecu smo resnično delovali dobro, zato bomo opravili temeljito analizo in ugotovili, zakaj smo v Zagrebu doživeli popoln blackout,« je dejal Rožman. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije