PRIJATELJSKA GESTA

Kubacki jokal kot dež, ko je videl, kaj je storil Lanišek (VIDEO)

Žena Dawida Kubackega je nenadoma hudo obolela. Odpovedovati ji je začelo srce.
Fotografija: Anže Lanišek in Dawid Kubacki sta velika prijatelja.  FOTO: Borut Zivulovic Reuters
Odpri galerijo
Anže Lanišek in Dawid Kubacki sta velika prijatelja.  FOTO: Borut Zivulovic Reuters

Po koncu skakalne sezone v Planici v Sloveniji in predvsem na Poljskem odmeva gesta slovenskega skakalca Anžeta Laniška. Ta je po podelitvi nagrad v skupni razvrstitvi na tretjo stopničko prinesel veliko fotografijo poljskega skakalca, ki je tik pred zaključkom sezone končal tekme in se vrnil domov, saj je njegova žena nenadoma hudo zbolela.

image_alt
Srce parajoča poteza Laniška, to je naredil za prijatelja Kubackega (VIDEO)

image_alt
Dvojna zmaga Slovenije v Planici

Njegova gesta ni ostala neopažena. Še posebej so bili nad njo navdušeni Poljaki, ki so ga povabili pred mikrofon. Lanišek pred novinarjem ni mogel skriti solz, dejal je, da bi si Dawid letos zaslužil drugo mesto v skupni razvrstitvi. »V imenu poljskih navijačev bi se vam rad zahvalil,« je dejal novinar. 

»Kot sem rekel, bil bi drugi, ne tretji, ker je bil to sezono res močen.« Lanišek je še dejal, da je dokazal, da je velik človek in da ve, da bi bil zelo uspešen tako v Vikersundu in Planici.

Za poljsko televizijo se je oglasil tudi Kubacki in povedal, da je bil zelo presenečen, ko je videl, kaj je zanj storil Lanišek. »Nisem pričakoval tega. V grlu sem imel cmok. Nemudoma sem mu poslal sporočilo. Ko sva z Marto to videla, sva jokala. Še zdaj me stiska pri srcu,« je dejal za Przeglad Sportowy.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije