OBSEDENI NAVIJAČI

Kot Escobar leta 1994: Kolumbijcema po izpadu grozijo s smrtjo

Dan pred tekmo z Angleži je minilo ravno 24 let od enega najbolj krvavih dogodkov v zgodovini svetovnih prvenstev v nogometu.
Fotografija: Uribe je zadel le prečko. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Uribe je zadel le prečko. FOTO: Reuters

BOGOTA – »Ne vračajte se domov, mrtvi boste. Bolje, da se sami ubijete ...« To je le nekaj izmed groženj kolumbijskim igralcem, ki se vrstijo na družbenih omrežjih po koncu dramatične tekme v osmini finala svetovnega nogometnega prvenstva, potem ko je ta prinesla nepričakovano zmago Angležem po enajstmetrovkah

Na 'muhi' nekaterih kolumbijskih navijačev, ali bolje rečeno norcev, sta Carlos Bacca in Mateus Uribe, ki jima ni uspelo zabiti z bele točke. Uribe je zadel prečko, Baccov strel pa je ubranil sijajni vratar Jordan Pickford, kar je pomenilo slovo Kolumbije od nadaljnjega tekmovanja. Podobne grožnje je doživel tudi Carlos Sanchez, ki je na prvi tekme Kolumbije proti Japonski dobil rdeči karton že v tretji minuti srečanja.

V zameno za avtogol šest strelov

Odgovor, zakaj policija tako resne jemlje omenjene spletne grožnje, ki jih večinoma pišejo anonimneži, je pokojni kolumbijski nogometaš Andrés Escobar. Zagotovo se še spomnite, da so nesrečnika ubili po svetovnem prvenstvu leta 1994, kjer so bili Kolumbijci eden izmed favoritov, a so izpadli že v skupinskem deli, ravno po 'zaslugi' omenjenega branilca, ki je na tekmi proti ZDA zabil avtogol. Vanj so izstrelili šest nabojev, njegov morilec je ob tem kričal Goool, v slogu športnih komentatorjev. Mnogi sicer menijo, da je šlo za mafijski obračun.



Dan pred tekmo z Angleži je minilo ravno 24 let od krvavega dogodka. Morda pa bi se morala vsa država zamisliti nad besedami nekega kolumbijskega navijača: »Ljudje, naučimo se že izgubiti.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije