1. SNL

Kot da bi si Celjani želeli dramo

V 32. krogu 1. SNL so Domžalčani senzacionalno premagali vodilne. Nogometaši Olimpije do zmage s petardo, Maribor s trojčkom.
Fotografija: Z zmago proti Aluminiju je trener Zoran Zeljković dosegel nekaj miru v moštvu, a že konec tedna, ko bo Olimpija gostovala v Celju, bo spet vroče. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Z zmago proti Aluminiju je trener Zoran Zeljković dosegel nekaj miru v moštvu, a že konec tedna, ko bo Olimpija gostovala v Celju, bo spet vroče. FOTO: Leon Vidic

Zadišalo je po srhljivem zaključku 1. SNL. Vodilni Celjani so v 32. krogu presenetljivo izgubili proti Domžalčanom in imajo pred nedeljskim domačim derbijem proti Olimpiji devet točk prednosti. Ljubljančani so si rane po sredinem porazu proti največjim tekmecem zacelili s petimi goli proti zadnjeuvrščenemu Aluminiju, Mariborčani pa so spomladansko renesanso v 32. krogu nadaljevali s tremi goli proti Rogaški.

Kot da bi si Celjani želeli še nekaj drame. Domžalčan Jošt Pišek jim je zadal dva lepa udarca, ki ne spreminjata bistveno izhodišča: Celjani lahko v nedeljo potrdijo lovoriko. Dovolj bi bil že neodločen izid. Na dnu ostaja status q, načrte Radomelj je skazila Mura.

Zeljković ni bil evforičen

Strelsko prepričljivi zeleno-beli in vijolični so v drugih polčasih strli Kidričane in Slatinčane, pri čemer so bili prav zadnjeuvrščeni do nesrečnega drugega gola (po strelu Petra Agbaja se je žoga odbila od prečke v hrbet 18-letnega vratarja Lana Jovanovića in odkotalila v mrežo) veliko bolj enakovredni. Ljudski vrt? Nov spektakel in znova dopadljivi vijolični. Spomladanska bilanca 30 točk od 39 možnih z razliko v golih 30:5 pove vse. Olimpija je osvojila 26 točk, Celjani 25.

»Iz psihološkega vidika je bila težka tekma. Takšno lahko le izgubiš, če zmagaš, je nekaj normalnega. Takšne tekme je težko igrati. Aluminij je že velikokrat presenetil,« ni bil prav nič evforičen trener Ljubljančanov Zoran Zeljković. Svojega statusa ni bistveno izboljšal, za svoje preživetje po koncu sezone bo moral imeti tudi veliko sreče in dobre lobiste, česar v vodstvu kluba ne skrivajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije