KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024

Gliha ni več selektor nogometne reprezentance Kosova! Ob EP zaradi aretacije predsednika

Strokovnjaki v debati ocenili, da je preporodil reprezentanco.
Fotografija: Primož Gliha je vodil reprezentanco bolje kot predhodniki. FOTO: Laura Hasani/Reuters
Odpri galerijo
Primož Gliha je vodil reprezentanco bolje kot predhodniki. FOTO: Laura Hasani/Reuters

 Dan po koncu rednega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu je prišlo do spremembe v več nacionalnih reprezentancah. Novega selektorja bo dobilo tudi Kosovo, saj je predsednik tamkajšnje nogometne zveze (FFK) Agim Ademi sklenil, da ne bo podaljšal mandata Primožu Glihi. Nekdanji slovenski reprezentant in dolgoletni selektor reprezentance U-21 je prevzel Kosovo letos jeseni, potem ko je njegov predhodnik Alan Giresse izgubil možnosti za preboj na euro 2024.

»Nogometna zveza Kosova (FFK) je ocenila, da po koncu kvalifikacij za EP konča tudi dogovor s selektorjem Primožem Gliho. FFK se zahvaljuje Glihi za opravljeno delo v šestih tekmah. Obenem smo že začeli z analizo trenutnega položaja, ki vključuje tudi iskanje novega selektorja reprezentance A,« so zapisali pri FFK. Gliha je zmagal v Andori – ki je v prvi tekmi remizirala na Kosovu –, doma premagal Izrael, izgubil pri zmagovalki skupine Romuniji in dvakrat remiziral s Švico, v zadnji tekmi na klopi Kosova pa je doma izgubil z Belorusijo.

»Reprezentanca je izgubila smer po aretaciji predsednika Ademija dva dni pred prvo tekmo z Andoro. Pod vodstvom Glihe je igrala bolje kot prej,« je zatrdil novinar Alban Lumi v debati na nacionalni RTV Kosovo. Znani trener Bylbyl Sokoli je zatrdil, da Glihe ne bi smeli angažirati, nato pa se je strinjal z Lumijem, da je reprezentanca pod Gliho igrala boljši nogomet kot prej z Giressom.

»Glavni problem je bil v predsedniku Ademiju. Če ne bi razrvali igralcev z njegovo aretacijo, bi bilo danes mogoče drugače,« je dodal Avni Haxhiu, strokovni vodja Trepče, in tudi sam dodal, da je izbrana vrsta Kosova z Gliho igrala bolje kot prej. Spregovoril je tudi nekdanji nogometaš Taulant Dajaku, ki je izpostavil isto ime: »Slabo vodenje celotne zveze je bilo usodno, problemi so se nakopičili predvsem okrog predsednika FFK.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije