POKAL KONFEDERACIJ

VIDEO: Zgodovinska odločitev: Skomina v nogometne anale

Objavljeno 20. junij 2017 16.33 | Posodobljeno 20. junij 2017 16.34 | Piše: S. U.

Nogometno nedeljo v Rusiji si bodo ljubitelji nogometa zapomnili po vplivu tehničnih odločitev na obeh tekmah.

MOSKVA – Potem ko so v prvi nedeljski tekmi pokala konfederacij v Rusiji Portugalci in Mehičani igrali neodločeno 2 : 2, sta se v večerni v drugi skupini pomerila še Kamerun in Čile. Na koncu so Južnoameričani zmagali z 2 : 0.

Nogometno nedeljo v Rusiji si bodo ljubitelji nogometa po svetu zapomnili po razburljivi končnici na prvi in po vplivu tehničnih odločitev na obeh tekmah. Na vsaki od tekem so namreč po en gol sodniki razveljavili, potem ko so zahtevali posredovanje videosodnika oziroma ogled posnetka. Krovna zveza Fifa na pokalu konfederacij testira uvedbo tehničnih nadzornih sistemov.

Drugo tekmo je sodil Damir Skomina in postal prvi sodnik, ki je na članski reprezentančni tekmi na kakšnem tekmovanju pod okriljem katere od vodilnih zvez priznal zadetek, ki so ga sodniki na igrišču sprva razveljavili. Čilenci so namreč v sodnikovem dodatku prvega polčasa zadeli in Eduard Vargas se je že veselil vodilnega gola, a je glavni sodnik pokazal, da je bilo veselje prehitro zaradi nedovoljenega položaja strelca. Gol so razveljavili.

 

Deli s prijatelji