NEŠPORTNO

VIDEO: Petelinjenju na igrišču sledila ohladitev

Objavljeno 14. avgust 2017 18.50 | Posodobljeno 14. avgust 2017 18.51 | Piše: STA, Ma. M.

Ronaldo bo pet tekem le opazovalec.

BARCELONA – Cristiano Ronaldo je zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na nedeljski tekmi španskega superpokala s svojim Realom proti Barceloni, danes dobil kazen. Ronaldo je na tekmi, ki jo je na stadionu Camp Nou Real dobil s 3 : 1, v igro vstopil v drugem polčasu. V 80. minuti je zadel za 2 : 1, potem pa ob proslavljanju zadetka slekel dres in takrat dobil prvi rumeni karton. Nekaj minut pozneje je padel v kazenskem prostoru in skušal izsiliti 11-metrovko, sodnik pa mu je zaradi simuliranja prekrška pokazal še drugi rumeni karton in nato rdečega, on pa ga je pred odhodom z igrišča jezno odrinil.

Še dobro jo je odnesel

Kot danes poročajo španski mediji, je disciplinski sodnik Ronaldu izrekel kazen petih tekem prepovedi igranja. Eno tekmo zaradi prejetega rdečega kartona, štiri pa zaradi nešportnega obnašanja oziroma odrivanja sodnika De Burgosa Bengoetxee. Po pravilih španske nogometne zveze takšno vedenje nogometašev lahko kaznujejo s prepovedjo 4 do 12 tekem, običajna kazen je 4.

Ronaldo bo tako ostal brez nastopa na povratni tekmi superpokala v sredo v Madridu, hladil pa se bo še na uvodnih štirih ligaških tekmah nove sezone proti Deportivu, Valencii, Levanteju in Realu Sociedadu.

Deli s prijatelji