EVROPSKA LIGA

V nadaljevanju evropske lige štirje Slovenci in Manchester United

Objavljeno 09. december 2016 00.32 | Posodobljeno 09. december 2016 01.22 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Manchester Uniteda so v zadnjem krogu skupinskega dela evropske lige v Odesi premagali Zorjo in se prebili v šestnajstino finala.

Zlatan Ibrahimović je potrdil zmago rdečih vragov.

Znanih je vseh 32 klubov, ki bodo igrali v šestnajstini finala nogometne evropske lige. Kot zadnja sta si to priigrala Hapoel Beer-Sheva in Celta Vigo.

V skupini H je bil Konyaspor Nejca Skubica že pred to tekmo brez možnosti. Tokrat so Turki, Skubic je igral vso tekmo, z 0 : 1 izgubili proti Gentu, poraz Brage v Donjecku z 2 : 4 (Šahtar je skupinski del končal s šestimi zmagami) pa je pomenil napredovanje Belgijcev. 

V skupini J je Fiorentina Josipa Iličića, ta je danes obsedel na klopi, v gosteh z 2 : 1 ugnala Karabah Agdam in potrdila prvo mesto v skupini ter preboj v nadaljevanje tekmovanja. Na drugi tekmi je Paok do drugega mesta v skupini prišel z zmago 2 : 0 proti Slovanu Liberecu.

V skupini L sta napredovala Osmanlispor, ki je z 2 : 0 premagal Zürich, za katerega je Đengis Čavušević igral do 67. minute, in Villarreal, ki je z 2 : 1 odpravil Steauo iz Bukarešte. Bojan Jokić za Špance ne igra v tem tekmovanju.

V skupini C je bilo odločeno že pred zadnjim krogom. St. Etienne, za katerega Robert Berić zaradi poškodbe ni igral, je s 3 : 2 zmagal na gostovanju pri drugouvrščenem Anderlechtu, Mainz pa je z 2 : 0 ugnal Gabalo.

V skupini K milanski Inter Samirja Handanovića, ki tokrat zaradi kartonov ni imel pravice nastopa, ni imel več možnosti za napredovanje, se je pa od tekmovanja poslovil z zmago proti zmagovalki skupine praški Sparti z 2 : 1. Zato pa je druga tekma v skupini odločala o drugem mestu in napredovanju, tega si je zagotovil Hapoel Beer-Sheva z remijem 1 : 1 na gostovanju pri Southamptonu.

V izločilne boje so se tako uvrstili Apoel Nikozija, Olympiacos, Anderlecht, St. Etienne, Zenit, Roma, Genk, Athletic Bilbao, Ajax, Šahtar, Schalke, Krasnodar, Sparta Praga, Osmanlispor, Villarreal, Fiorentina, Paok, Gent, Fenerbahce, Manchester United, Alkmaar, Astra Giurgiu, Hapoel Beer-Sheva in Celta Vigo.

Iz lige prvakov se jim bodo pridružili Ludogorec, Besitkas, Borussia Mönchengladbach, Rostov Mihe Mevlje, Tottenham, Legia Varšava, Köbenhavn Benjamina Verbiča in Lyon.

Deli s prijatelji