MILIJONI V ZRAKU

Sobota dan D za Jana Oblaka?

Objavljeno 09. avgust 2017 11.44 | Posodobljeno 09. avgust 2017 11.45 | Piše: Drago Perko

Katarci, ki financirajo PSG, hočejo Slovenca v svojih vratih.

Bo Jan Oblak dres Atletica zamenjal za majico pariškega moštva? Foto: Tomi Lombar

PARIZ – Francoski PSG se očitno ne namerava več zadovoljiti z obrobnimi vlogami, ampak želi imeti glavno besedo ob evropski nogometni mizi. Prvi pravi kapitalec, Brazilec Neymar, že spoznava ulice Pariza. Kaj lahko se zgodi, da bo v prihodnjih dneh dobil slovensko družbo. Portugalski dnevnik A Bola je v včerajšnji izdaji poročal, da si PSG na vse pretege želi v svoje vrste pripeljati člana Atletico Madrida Jana Oblaka! Portugalci so prepričani, da imajo točne podatke. Pa saj po navadi jih res premorejo. Če nas spomin ne vara, so bili pri dnevniku A Bola prvi, ki so v svet sporočili, da se Škofjeločan seli iz Benfice v Atletico. Ne bi bilo presenečenje, če so tudi to pot na pravi sledi.

Predsednik na pogovor

Šli so še korak dlje – Oblakov agent Miha Mlakar naj bi ključni sestanek opravil v soboto, na drugi strani mize bi moral sedeti športni direktor Parižanov Antero Henrique. Novi glavni kadrovik Pariza, 49-letni Portugalec Henrique, je velik oboževalec Oblaka, ki ga je občudoval, ko je Jan še branil barve lizbonske Benfice. Antero portugalske nogometne razmere izvrstno pozna, saj je med letoma 1990 in 2016 deloval v Portu. Španski dnevnik AS ve nekaj več. Z Mlakarjem, ki bdi nad Oblakovo kariero, naj bi se srečal predsednik kluba, katarski poslovnež in mogotec Nasser Al Khelaifi. Znana je tudi odškodnina, ki bi jo morali plačati Katarci, ki financirajo PSG. Sto milijonov evrov mora na račun Atletica, pretiranih skrbi si Katarci zaradi tega zneska ne bodo delali. Ob odškodnini bo vesoljska tudi plača, ki bi jo prejemal Oblak.

»To so enormne številke, ki letijo v nebo. Že res, da je nogomet globalen šport in en velik posel. Bojim pa se, da to ne bo poletelo previsoko,« primer komentira Sašo Udovič, ki je po drugi strani, vsaka medalja ima dve plati, vesel in ponosen, da vlada tolikšno zanimanje za slovenskega vratarja. N


Začel je Handanovič

»Ves vrvež okoli Jana Oblaka me ne preseneča. Ta vratarski bum se je začel že s Samirjem Handanovičem, zdaj se le nadaljuje,« zanimanje vodstva PSG komentira nekdanji vratar Marko Simeunovič, ki si v času svoje aktivne kariere ni predstavljal, da bi se lahko svetovni velikani nekoč tako ogreli za slovenske vratarje.




 

Deli s prijatelji