LIGA PRVAKOV

Ronaldo po drami potopil Bayern, med štiri tudi Oblak

Objavljeno 19. april 2017 01.52 | Posodobljeno 19. april 2017 02.24 | Piše: STA, S. U.

Trikrat je zadel Ronaldo, o spornem golu za 2 : 2 pa se bo še veliko govorilo.

Znana sta prva polfinalista nogometne lige prvakov. Po povratnih tekmah v Leicestru in Madridu sta se med najboljše štiri evropske ekipe uvrstila Atletico in Real, ki sta izločila Leicester in Bayern.

Čeprav so slovenski ljubitelji nogometa spremljali tudi drugo madridsko moštvo, seveda zaradi slovenskega reprezentančnega vratarja pri Atleticu, pa je bila večina pozornosti mednarodne javnosti usmerjena na stadion Santiaga Bernabeuja.

Na začetku drugega polčasa je Bayern dosegel tisto, kar je nujno potreboval. V 50. minuti je Lewandowski izkoristil 11-metrovko in Bayern je povedel. Izenačil je Cristiano Ronaldo, toda že dve minuti pozneje je Ramos ob poskusu izbijanja žoge nespretno premagal svojega vratarja in tako Bavarcem priigral izid, ki jim je omogočal podaljšek.

Bayern je v dodatni del igre krenil oslabljen, saj je pet minut pred koncem rednega dela drugi rumeni karton dobil Vidal. Podaljšek je prinesel začetni pritisk Bayerna, ki ga je Real preživel, potem pa so domači tudi sami zapretili. Ob izteku prvega podaljška pa je Ronaldo zadel po podaji Ramosa, čeprav so Nemci protestirali, da je bil v očitnem prepovedanem položaju.

Prejeti gol je spodrezal goste, domači pa so v drugem podaljšku le še potrdili zmago; najprej je spet zadel Ronaldo, kar je bil njegov 100. gol v ligi prvakov, zadnji zadetek pa je v 112. minuti dosegel Marco Asensio.

Atletico zdržal pritisk

Atletico Madrid je minulo sredo doma zmagal z 1 : 0. V 26. minuti je Saul Ñiguez izkoristil lepo podajo Felipa Luiza z leve strani in s strelom z glavo v desni spodnji kot vrat domačih premagal nemočnega Kasperja Schmeichela. V 61. minuti je Jamie Vardy postavil končni rezultat.

V sredo ob 20.45 bosta še preostala dvoboja četrtfinala, Barcelona : Juventus ter Monaco : Borussia Dortmund. Na prvih tekmah so Torinčani zmagali s 3 : 0, Monačani pa s 3 : 2.

 

Deli s prijatelji