KVALIFIKACIJE ZA LP

Olimpija od debakla do skorajšnjega remija

Objavljeno 14. julij 2016 00.27 | Posodobljeno 14. julij 2016 00.27 | Piše: STA, Pe. J., S. U.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Stožicah izgubili proti slovaškemu Trenčinu.

LJUBLJANA Nogometaši ljubljanske Olimpije so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Stožicah izgubili proti slovaškemu Trenčinu s 4 : 3. Povratna tekma bo čez teden dni v Žilini.

Ljubljančani so tako po 36 mesecih spet okusili slast igranja v evropskih pokalih, tako kot nocoj je tudi leta 2013 v kvalifikacijah za evropsko ligo v Stožicah gostovala slovaška ekipa - takrat Žilina, tokrat Trenčin.

Za Olimpijo so zadeli Etien Velikonja v 34., Miha Zajc v 43. in Blessing Eleke v 89. minuti, pri Trenčinu pa so bili uspešni James Lawrence v 4., Samuel Kalu v 6., Rangelo Janga v 20. in Jakub Holubek v 32. minuti.

Kaj se je dogajalo v dobre prve pol ure v Stožicah, nikomur ni bilo jasno, najbrž niti Slovakom. Na obzorju je bila popolna ljubljanska katastrofa, saj so gostje povedli s 4 : 0, na koncu pa je Olimpiji le malo zmanjkalo do izenačenja. Upanje, da se bodo Ljubljančani vendarle uvrstili v tretji krog kvalifikacij, pa morda še tli ...

Rodolfo Vanoli, trener Olimpije, je po koncu srečanja dejal: »Lahko ste videli, kako se lahko emocije poigrajo. Zavedali smo se, da imamo nasproti odlično ekipo. Nismo pričakovali, da bomo v 32. minuti zaostajali za štiri gole. Ekipa je odlično reagirala, pokazala je karakter in kvaliteto. Nadoknadila je zaostanek. Še lahko verjamemo, še imamo upanje. Rad bi se zahvalil gledalcem, ki so nas podpirali od prve do zadnje minute. To je velika čast.«

Stadion Stožice, gledalcev 5000, sodniki: Palabiyik, Satman, Demirhan (vsi Turčija).

Strelci: 0:1 Lawrence (4.), 0:2 Kalu (6.), 0:3 Janga (20.), 0:4 Holubek (32.), 1:4 Velikonja (32.), 2:4 Zajc (43.), 3:4 Eleke (89.).

Olimpija Ljubljana: Šeliga, Klinar, Kelhar, Zajc, Matić, Wobay (od 51. Eleke), Velikonja, Kirm (od 80. Krefl), Novak (od 75. Alves), Zarifović, Bajrić.

Trenčin: Šemrinec, Skovajsa, Šulek, Lawrence (od 39. Jančo), Ibrahim, Janga (od 90. Udeh), Holubek (od 78. Diks), Madu, Kalu, Bero, Kleščik.

Rumeni kartoni: Kelhar; Ibrahim, Šemrinec.

Rdeč karton: /.

     
 

 

 

 

Deli s prijatelji