NOGOMET

Nočna mora Oblakovega Atletica

Objavljeno 02. november 2017 12.44 | Posodobljeno 02. november 2017 12.45 | Piše: R. T.

Nogometaši Atletico Madrida imajo le še teoretične možnosti za uvrstitev v osmino finala lige prvakov. Še drugič so remizirali s Karabahom.

LJUBLJANA – Tudi v torkovem sporedu nogometne lige prvakov, ko so igrali tekme 4. kroga v skupinah od A do D, smo znova videli evropsko moč Manchester Uniteda in PSG, še nepremaganih v tej sezoni, in novo klavrno podobo Atletico Madrida, ki mu s svojim dobrim branjenjem ne more pomagati niti slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Atletico je še brez zmage v skupinskem delu, še drugič zapored je, tokrat na domačem stadionu, remiziral z azerbajdžanskim Karabahom. Da je razočaranje privržencev Atletica še večje, je bil že v 59. minuti pri izidu 1:1 izključen Karabahov igralec Pedro Henrique, toda žimničarji žogi niso več našli poti do mreže gostov. Madridski klub ima pred zadnjima tekmama le še teoretične možnosti za osvojitev vsaj drugega mesta in napredovanje v izločilne boje. »Matematično še nismo izpadli, toda zdaj je vse odvisno od rezultatov drugih tekem. Moramo zmagati na preostalih dveh tekmah.V tem trenutku se ne počutimo najbolje,« je priznal Godin.

Glede na zadnje rezultate madridskega kluba, ki igra na novem stadionu Metropolitano, bo to pravi čudež, so enotni španski mediji. Trener Diego Simeone po nogometni nočni mori na noč čarovnic ostaja pragmatičen: »Ko bo pri nas gostovala Roma, bomo poskušali zmagati. Dobiš to, kar si zaslužiš. Po tisti tekmi bomo vedeli, ali lahko napredujemo ali ne.« Argentinski strokovnjak je še odgovoril kritikom: »Vselej igramo enako. Morda smo v preteklih letih dobili takšne tekme. Ko dosežeš zadetek, ljudje govorijo o tvoji moči in pogumu. Ko ne zabiješ gola, pa imajo povsem drugačno mnenje.« Ostaja mu le suhoparna statistika, ki med drugim razkriva, da je Atletico imel 33 poskusov, da zatrese mrežo Karabaha, od tega 10 v okvir vrat, ter da je bilo razmerje v kotih 12:2. Toda briljanten večer je ob vseh soigralcih imel predvsem vratar Karabaha, 29-letni Bošnjak Ibrahim Šehić, ki je zbral devet obramb. 


Stoodstotna PSG in United

Izidi 4. kroga lige prvakov v skupinah od A do D – Manchester United – Benfica Lizbona 2:0, Basel – CSKA Moskva 1:2, vrstni red: Manchester United 12 točk, Basel 6, CSKA Moskva 6, Benfica 0; Celtic – Bayern 1:2, PSG – Anderlecht 5:0 (Roberta Berića ni bilo v ekipi Anderlechta), vrstni red: PSG 12 točk, Bayern 9, Celtic 3, Anderlecht 0; Roma – Chelsea 3:0, Atletico Madrid – Karabah 1:1 (Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico), vrstni red: Roma 8 točk, Chelsea 7, Atletico Madrid 3, Karabah 2; Sporting – Juventus 1:1, Olympiakos – Barcelona 0:0, vrstni red: Barcelona 10 točk, Juventus 7, Sporting 4, Olympiakos 1.

 

Deli s prijatelji