LIGA EVROPA

Negotovost na Reki še traja

Objavljeno 04. november 2017 10.41 | Posodobljeno 04. november 2017 10.42 | Piše: R. T.

Slovenski strateg Matjaž Kek trpi na klopi Rijeke tudi v ligi Evropa.

LJUBLJANA – Nogometašem hrvaškega prvaka Rijeka, ki ga vodi slovenski trener Matjaž Kek, se v zadnjih tednih godi zelo slabo. Po treh zaporednih porazih v domačem prvenstvu (z Istro, Osijekom in Dinamom) so zdaj doživeli še poraz v 4. krogu lige Evropa na domačem stadionu Rujevica, kjer je bila boljša Austria z Dunaja z izidom 4:1. Pri izidu 1:2 je bil izključen igralec Rijeke Josip Mišić.

V drugem dvoboju skupine D sta se AEK in Milan v Atenah razšla z rezultatom 0:0. Trenutno je v vodstvu Milan (8 točk), AEK jih ima 6, Austria 4, Rijeka pa 3. Rečane v tem tekmovanju čakata še gostovanje pri AEK in domači dvoboj z Milanom. Še vedno je aktualno vprašanje, ali bo Matjaž Kek po nizu slabih rezultatov zapustil klub iz Kvarnerja in se vrnil na klop slovenske nogometne reprezentance. Negotovost bo trajala še vsaj teden dni, saj po naših informacijah predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović še ni prekrižal nobenega izmed kandidatov (še Tomaž Kavčič in Robert Prosinečki).

Sta pa v ligi Evropa blestela reprezentanta Benjamin Verbič (København) in Josip Iličić (Atalanta). Prvi je zabil dva gola za zmago danskega prvaka proti češkemu Zlinu s 3:0. Njegovo moštvo je prvo v skupini F, v kateri igrata še moldavski Šerif in Lokomotiv iz Moskve. Iličić je z zadetkom pripomogel k remiju (1:1) Atalante proti Apollonu na Cipru. Njegov klub je na vrhu lestvice skupine E, kjer sta še Everton in Lyon. 

Deli s prijatelji