NOGOMET

Maribor z zmago za slovo? Na poti je Sevilla

Objavljeno 06. december 2017 21.02 | Posodobljeno 06. december 2017 21.03 | Piše: STA, Ma. M.

Mariborčani se s tekmo proti Sevilli poslavljajo od lige prvakov.

Mariboru se je uspelo prebiti v naslednji krog kvalifikacij.

MARIBOR – Nogometaše Maribora drevi ob 20.45 v Ljudskem vrtu čaka še zadnja tekma skupinskega dela lige prvakov. V goste prihaja Sevilla, ki je na prvi tekmi doma zmagala s 3 : 0. A vijoličasti so močno motivirani, da se od evropskih tekmovanj poslovijo z zmago.

Maribor je v skupini E že obsojen na zadnje, četrto mesto, medtem ko lahko Sevilla osvoji tudi prvo mesto, če Liverpool izgubi s Spartakom. V vsakem primeru je špansko moštvo že uvrščeno v osmino finala lige prvakov, če z Mariborom vsaj remizira.

Štajerska zasedba je v pokalnem derbiju proti Olimpiji ostala brez napadalca Jasmina Mešanovića, ki se je nazadnje na evropski tekmi dokazal proti Spartaku, kjer je zadel za izenačenje in za končni remi 1 : 1. Tokrat ga v ekipi zaradi počene arkade ne bo, prav tako bosta zaradi poškodb manjkala še Denis Šme in Aleksander Rajčević. Zeleno luč za nastop pa je po osmih tednih dobil Luka Zahović, ki bo po besedah trenerja Darka Milaniča danes v kadru.

Milanič, ki je prav včeraj podaljšal zvestobo klubu do leta 2021, si želi doseči zmago v ligi prvakov, zato bo v igro poslal najmočnejšo zasedbo, tudi rekorderja po številu golov v slovenski ligi, kapetana Marcosa Tavaresa. Ta se v skupinskem delu sicer še ni vpisal med strelce.

Deli s prijatelji