POŠKODOVAN

Ibrahimović zavrnil milijone, pogodbe ne želi podaljšati

Objavljeno 27. april 2017 21.35 | Posodobljeno 27. april 2017 21.36 | Piše: STA, S. U.

Švedski nogometni zvezdnik si je v četrtek na povratni tekmi evropske lige med Manchester Unitedom in Anderlechtom poškodoval prednjo križno kolensko vez, zaradi česar je zanj letošnja sezona že končana.

Ibrahimović naj bi se na nogometne zelenice vrnil šele januarja prihodnje leto.

MANCHESTER – Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki si je v četrtek na povratni tekmi evropske lige med Manchester Unitedom in Anderlechtom poškodoval prednjo križno kolensko vez, zaradi česar je zanj letošnja sezona že končana, ni želel podaljšati pogodbe s svojim zdajšnjim klubom, je danes pisal britanski The Sun.

Manchester United je 35-letnemu Ibrahimoviću ponudil podaljšanje pogodbe pod istimi pogoji, kot je prišel v angleškega nogometnega velikana, se pravi 15 milijonov evrov na sezono, vendar se je najboljši strelec rdečih vragov v letošnji sezoni, dosegel je 28 golov, zahvalil za ponudbo. Dejal je, da ne zasluži prejemati plače, dokler je poškodovan.

Ibrahimović naj bi se na nogometne zelenice vrnil šele januarja prihodnje leto, ali bo to v dresu Manchester Uniteda ali kašnega drugega kluba, veliko se govori o njegovem odhodu v ZDA, še ni znano.

»Nekaj je gotovo. Jaz se bom odločil, kdaj bom končal, in nihče drug. Ni mogoče, da bi zdaj obupal. Kmalu se vidimo,« je na instagramu v ponedeljek zapisal Ibrahimović.

Pred Ibrahimovićem se je za podobno potezo na začetku tisočletja odločil tudi Argentinec Fernando Redondo, ki se je ob prestopu iz madridskega Reala v Milano poškodoval. Zaradi tega več kot dve leti, kolikor je trajala njegova rehabilitacija, ni želel prejemati plače od svojega novega kluba, ker zanj ni igral, na sezono je bilo to okoli 2,5 milijona evrov.

Deli s prijatelji