PRVA LIGA

Ankarančani v hudi tekmi s časom

Objavljeno 21. junij 2017 10.20 | Posodobljeno 21. junij 2017 10.21 | Piše: Rok Tamše

Ni še znano, kje bo domoval novi nogometni prvoligaš z Obale.

Predsednik novega prvoligaša Ankaran-Hrvatini Sebastjan Dvojmoč mora kmalu zagotoviti financiranje za nemoteno delovanje članskega moštva. Foto: NKAnkaran.si

LJUBLJANA – Včeraj zvečer so na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) med drugim potrjevali dolgo pričakovano sestavo članskih tekmovanj v prvi in drugi ligi ter v štirih tretjih ligah. Zapletlo se je, ker je dozdajšnji prvoligaš Koper zaradi neizpolnjevanja finančnih kriterijev ostal brez tekmovalne licence (seli se v najnižjo ligo), drugouvrščeni drugoligaš Roltek Dob pa se je odpovedal napredovanju. No, vseeno je že nekaj časa znanih vseh deset prvoligašev (Maribor, Gorica, Olimpija, Domžale, Celje, Rudar, Krško, Aluminij, Triglav in Ankaran-Hrvatini), ni pa še bila jasna sestava po novem 16-članske druge lige in zato niti štirih tretjeliga- ških tekmovanj.

Dvojmoč: Kaže odlično
Pred jutrišnjim žrebom parov Prve lige Telekom Slovenije za sezono 2017/18 je največ vprašanj glede novinca v elitni dru- ščini – Ankarana. Primorci so osvojili 3. mesto v 2. SNL in sprejeli vabilo Nogometne zveze Slovenije za neposredno uvrstitev v PLTS. Toda veliko slavje so kmalu zamenjale precejšnje skrbi. Ankarančani so namreč še danes uradno brez stadiona. Doma že prej niso bili dobrodošli, njihov stadion niti ne izpolnjuje kriterijev NZS glede infrastrukture, medtem pa jim je gostoljubje odrekla tudi Športna zveza Koper, potem ko so v zadnji sezoni igrali na Bonifiki. Kaj se torej dogaja na Primorskem? »Res se je naš položaj precej zakompliciral, a za zdaj vse kaže odlično. Vse bomo razkrili po četrtkovem žrebu parov, saj ne bi radi, da nam tik pred zdajci kdo še ponagaja,« je negotovost potrdil predsednik Ankarana Sebastjan Dvojmoč. Po nekaterih informacijah ni izključeno, da bo njihov novi partner prišel iz tujine in da bi domače tekme igrali v Izoli. Medtem se ekipa na novo sezono pripravlja v Slovenj Gradcu, kjer je trener Vlado Badžim zadovoljen z razmerami za vadbo. Dobil je tudi novega pomočnika, nekdanjega reprezentanta Alfreda Jermaniša, ki mu asistira skupaj z Alešem Šmonom. Na Koroškem vadi 12 igralcev iz lanske drugoligaške ekipe in kopica fantov, ki so še na preizkušnji.

Trije zmaji po izkušnje
V vseh prvoligaših se vzporedno z vadbo dogajajo še številne kadrovske spremembe ali pa se le načrtujejo. Iz Olimpije so sporočili, da so tri mlade igralce poslali na posojo. Jakob Novak in Sandi Ćoralić bosta v prihodnji sezoni nosila dres velenjskega Rudarja, Leo Ejup pa bo igral za Krško. 

 

Deli s prijatelji