FINALE

Naše košarkarje bodo na tekmo spremljali policisti

Objavljeno 17. september 2017 10.25 | Posodobljeno 17. september 2017 10.25 | Piše: STA, Mo. S.

Preberite, kakšen dan čaka Gorana Dragića in druščino.

CARIGRAD – Slovenske košarkarje bo budilka na dan zgodovinskega finala zbudila ob 9.50, seveda po turškem času, se pravi 8.50 v Sloveniji. V 10 minutah morajo biti na zajtrku, saj jih že ob 10.30 čaka odhod na trening. Predviden je krajši, ogrevalni, sprostitveni trening. Ob 14.00 sledi kosilo. Nato se bodo košarkarji odpravili v svoje sobe v 12. nadstropju hotela Renaissance Polat in si privoščili počitek. Bujenje sledi ob 17.30, malica ob 17.45, ob 18.00 videosestanek in ob 19.30 odhod na tekmo. Po njej (začela se bo ob 21.30) po lokalnem času je predvidena večerja v marini Atakoy in nato tam druženje s slovenskimi navijači dolgo v noč oz. jutro.

Policija

Po protokolu slovenski avtobus na poti do dvorane spremljata dve policijski vozili z utripajočimi lučmi. V dvorani Sinana Erdema bodo košarkarji v 15 minutah. Sledi povijanje sklepov, prvi prihod na igrišče in prosti trening v 'ogrevalkah'. 45 minut pred začetkom tekme se igralci vrnejo v slačilnico, preoblečejo v drese, selektor in strokovni štab jim dajo še zadnje napotke, kapetan ima motivacijski govor, in točno 30 minut pred tekmo igralci pritečejo na igrišče. Pozdravilo jih bo na tisoče Slovencev, po predvidevanjih okoli 7000.

Goran Dragić pravi, da je za igralce to povsem običajna rutina. »Večina si na avtobusu nadene slušalke in posluša glasbo. Okusi v naši reprezentanci so zelo različni; imamo ljubitelje narodne glasbe iz republik nekdanje skupne države, imamo Američana in tudi slovenska glasba se najde na repertoarju.«

Deli s prijatelji