KLJUČNA TEKMA

Za biti ali ne biti

Objavljeno 02. december 2017 10.00 | Posodobljeno 02. december 2017 10.00 | Piše: Marko Uršič

Rokometaše Celja in Gorenja čakata pomembna dvoboja za končnico lige prvakov. Pivovarji gostujejo pri Meškovu, velenjske ose pa pri Skjernu.

Rok Ovniček ve, da se bo na Danskem šlo za Gorenjevo biti ali ne biti. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – V športu se vedno za nekaj bojuje, v primeru rokometašev Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov je to preboj v osmino finala. Danes ob 17.15 bo v beloruskem Brestu za pivovarje ena že kar ključnih tekem; v 10. krogu skupine B elitnega tekmovanja je tekmec Meškov, ki ima na razpredelnici enako število točk (pet) kot slovenski prvak, nasprotnika si tako delita šesto mesto, zadnje, ki še vodi v končnico. Meškovci, zanje igrata tudi Vid Poteko in Simon Razgor, in Celjani so se doslej v LP pomerili trikrat, vsi obračuni pa so se po napetem boju zanimivo končali brez zmagovalca. »Za nas je vsaka točka, ki si jo prigaramo na igrišču, zelo pomembna. Zavedamo se, za kakšno ekipo v primeru Meškova gre, kako močna je in kje so njene prednosti. Ena glavnih je v širokem kadru igralcev iz vse Evrope, ti lahko prakticirajo različne sisteme igre tako v obrambi kot tudi v napadu. Vendar nas predvsem zanimajo lastni igralci in ekipa,« je trener Celja Branko Tamše miselno že pripravil klic na mobilizacijo. »Točke v obračunih z Meškovim štejejo dvojno. Čaka nas poznan tekmec, na katerega se moramo zelo dobro pripraviti in poskušati tekmo pripeljati do zmage, kar bo pa vse prej kot lahko,« pa se kapetan David Razgor zaveda, da bodo verjetno ponovno frčale iskrice med dvema ogorčenima rivaloma. 

»Cilj nam je bila končnica, in če nam to uspe, bo to fantastičen rezultat za klub.«

Gorenje v spodnjem domu lige prvakov, skupina C, pa v zadnjem krogu omenjenega dela jutri ob 16. uri čaka gostovanje pri danskem Skjernu. Dvoboj je za napredovanje v končnico velenjskih os temeljnega pomena. »Skjern je zame najboljša ekipa v tej skupini. Mi še nismo zagotovo drugi, na Danskem moramo iti minimalno na točko ali celo zmago, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Za nas niti ni tako pomembno, ali bomo prvi ali drugi v skupini, naš cilj je bil, da se prebijemo v končnico, in če nam to uspe, bo to fantastičen rezultat za klub,« pravi trener Gorenja Željko Babić. Če Velenjčani v Hamletovi deželi zmagajo, bodo prvi v skupini in se bodo v dodatnima dvobojema za osmino finala elitnega dela izognili močnemu Montpellieru. Z neodločenim izidom so drugi in jih čaka prav francoski klub, če izgubijo, pa morajo upati, da Ademar ne bo zmagal pri norveškem Elverumu, saj bi jih Španci s tem prehiteli in izločili iz končnice. »Na Dansko gremo po zmago. Zanjo bomo storili vse, kar je v naši moči, zavedamo se svoje kakovosti, vemo pa tudi, kje je Skjern močan,« je menil Rok Ovniček





 

 

Deli s prijatelji