EKIPA OPTIMISTIČNA

VIDEO: Hud padec na Touru, priletel je v skale

Objavljeno 10. julij 2017 15.19 | Posodobljeno 10. julij 2017 15.19 | Piše: B. S.

Nedeljska deveta kraljevska etapa dirka po Franciji se je začela grozljivo.

CHAMBERY – Avstralec Richie Porte (32), ki je sodil v najožji krog favoritov, je na strmem vzponu na Mont du Chat grdo padel. Ob padcu, ko je zapeljal s ceste, ga je vrglo na drugo stran in v skale. Zraven je podrl tudi Dana Martina, ki je vožnjo lahko nadaljeval. Porte si je zlomil ključnico in medenico, utrpel tudi obsežne površinske praske in odrgnine. Sedaj ga čaka do šest tednov okrevanja.

Po nesreči so Porta prepeljali v medicinski center Metropole Savoie v Chamberyju in ga nemudoma pregledali z rentgenom. Njegovo stanje je stabilno že od samega začetka, je odziven in se je spomnil vsega, kar se je zgodilo po nesreči. Tako je za Cycling News dejal moštveni zdravnik Max Testa. Njegova ameriška ekipa je zelo optimistična in pričakuje, da že avgusta znova vrtel pedale. Prepričani so, da ne bo potreboval kirurškega posega in bo lahko že v ponedeljek odpotoval domov, kjer bo nadaljeval okrevanje.

V nedeljski kraljevski etapi je odstopilo kar pet kolesarjev, že prej pa so bili izločeni trije vrhunski tekmovalci (Peter Sagan, Mark Cavendish in Alejandro Valverde). Medtem ko je bila sedmerica izločena, ker jih je prehitela 'časovna metla'. 
 

 

Deli s prijatelji