KOLESARSTVO

Na dirki po Sloveniji se obeta obračun Cavendish – Mezgec

Objavljeno 25. april 2016 16.38 | Posodobljeno 25. april 2016 16.38 | Piše: STA, S. U.

Na letošnji kolesarski dirki po Sloveniji, ki bo med 16. in 19. junijem, bo dirkal tudi britanski zvezdnik.

Mark Cavendish.

LJUBLJANA – Na letošnji kolesarski dirki po Sloveniji, ki bo med 16. in 19. junijem, bo dirkal tudi britanski zvezdnik Mark Cavendish, ki na sončno stran Alp prihaja z južnoafriško ekipo Dimension Data. Poleg te bo iz svetovne serije na slovenskih cestah dirkalo še pet ekip najvišjega ranga, tudi avstralska Orica GreenEdge z Luko Mezgecem.

»Komaj čakam, da skupaj z ekipo pridem v Slovenijo. O državi sem slišal same lepe stvari in veselim se že, da bom kolesaril po njej,« je v posebnem videu, objavljenem na facebooku in twitterju dirke po Sloveniji, povedal Cavendish.

Britanec je eden najbolj prepoznavnih in tudi priljubljenih kolesarjev na svetu, njegova najmočnejša točka pa so sprinti: v svoji dosedanji profesionalni karieri je dosegel 26 etapnih zmag na dirki po Franciji, 15 na dirki po Italiji in tri na dirki po Španiji, bil pa je tudi svetovni prvak v cestni vožnji (2011).

»Doslej smo že gostili olimpijskega prvaka in zmagovalce Gira, Toura in Vuelte, s Cavendishem bomo zdaj gostili tudi svetovnega prvaka,« je povedal organizacijski direktor dirke po Sloveniji Bogdan Fink.

Tokrat se je števec ekip svetovne serije na dirki po Sloveniji ustavil pri rekordni številki šest. »Med nastopajočimi bo na primer vnovič tudi avstralsko moštvo Orica-GreenEdge, pri katerem v novi sezoni vozi tudi Luka Mezgec,« je razkril Fink in dodal, da bo še več podrobnosti znanih v začetku maja, ko bo na sporedu uradna novinarska konferenca, vse ekipe pa bodo bolj ali manj že določile tudi kolesarje, ki bodo junija obiskali Slovenijo in vrteli pedala med Ljubljano, kjer bo start, ter Novim mestom, kjer bo štiri dni kasneje tradicionalni cilj dirke.

Obeta se kar nekaj novosti. Med drugim bo kronometer na sporedu šele tretji dan in tokrat ne bo potekal po ulicah Ljubljane.

Deli s prijatelji